Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро
Коментари Харесай

Екоминистърът заговори за оставка заради ТЕЦ "Бобов дол"

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро още веднъж заприказва за опцията да подаде оставка. Поводът е спецакцията на прокуратурата и полицията в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " заради информацията, че там е обновено изгарянето на боклуци. Всъщност предходната седмица тецът  още веднъж стартира да гори отпадък, откакто възбраната на екоминистъра отпреди два месеца е отпаднала. " Ако ще се занимаваме с всичко друго, само че не и с работата си, значи може и някой различен да поеме министерството ", разяснява Димитров.

Той удостовери, че в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " отново гори боклук, откакто Регионална инспекция за опазване на околната среда е заключила, че всички нужни филтри и системи са налице. " Част от софийските боклуци се горят там. Иначе ще замирише София ", изясни министърът. " Аз ги апелирам да продължат да поемат софийските боклуци, тъй като другояче ще стане ужасно. Целта е всички тецове, които са на въглища, да минат на RDF, а по-късно на биоотпадък ", добави той. 

Димитиров изясни още, че въпросните тецове, които са в орбитата на енергийния предприемач Христо Ковачки, са си получили позволение преди години. " Спряхме ги за няколко месеца по искане на прокуратурата, те са си отстранили всички нередности ", безапелационен е екоминистърът.

Днес прокуратура, полиция и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда започнаха инспекция в ТЕЦ „ Бобов дол “ дали разполага с всички нужни съоръжения за запазване на околната среда и какъв тъкмо боклук се гори. Както " Сега " писа, централата ще се изгарят по 96 тона RDF боклук на всеки 24 часа. Подновеното изгаряне на боклуци провокира съществено неодобрение измежду локалното население. Преди два месеца за малко беше арестуван изпълнителния шеф на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 30 хиляди лева Акцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи започва след посещаване в града на основния прокурор Иван Гешев и на вътрешния министър Младен Маринов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР