Министърът на образованието на Австралия предупреди, че подготвя проект на

...
Министърът на образованието на Австралия предупреди, че подготвя проект на
Коментари Харесай

Австралия заплаши с до 2 години затвор мамещите на изпити в университет

Министърът на образованието на Австралия предизвести, че приготвя план на закон, с който мамещите на изпити в университети в страната ще бъдат застрашени с санкции от стотици хиляди долари и затвор до две години.

Според Дан Тиън " всеки, който оказва помощ на студенти да мамят на изпити или писане на есета, ще бъде наказван сурово ". Глобите може да доближат 210 000 $.

" Освен това ще предприемем ограничения против тези, които дават онлайн помощ на измамниците. Ще блокираме уеб страниците им, настоящи от чужбина, а притежателите на записаните в Австралия да знаят, че ще ги хванем ", сподели още министърът. " Просто тъй като не е почтено към всички останали студенти, които си пишат домашните и учат хубавичко, да са в конкуренция с употребяващите услугите за онлайн измами. "

Проблемът е от години, напомня лондонският " Гардиън ", и главно е свързван с възлагането на някой в чужбина да ти напише или прегледа и поправя есето, курсовата или дипломната работа. Проучване в университетските среди наскоро сподели, че съвсем 70% от преподавателите подозират, че студентите им мамят или прибягват до помощта на така наречен контрактувана машинация. Такъв скандал имаше през 2014 година с китайски студенти, някои от които бяха изгонени от университетите.

За да стане действителност опасността на министъра, държавното управление първо би трябвало да завоюва парламентарните избори, които ще са в края на май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР