Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави новоизбрания

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави новоизбрания
Коментари Харесай

Проф. Миглена Темелкова е новоизбраният председател на Съвета на ректорите

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави новоизбрания ръководител на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова, оповестиха от министерството. Той се включи в съвещанието на ръководителите на висши учебни заведения незабавно откакто вотът им за нов ръководител завърши.

" Още идната седмица ще поканим новоизбраното управление на среща, тъй като ни предстоят доста значими тематики и дружно ще търсим най-хубавите решения ", сподели министър Цоков. По думите му през годините непрекъснато се покачва качеството във висшето обучение и това е развой, който би трябвало да бъде поощрен. " Данните от Рейтинговата система на висшите учебни заведения също демонстрира позитивните промени - както във връзка с студентите, по този начин и на научните ни достижения. Това е доказателство, че средствата, които се отделят за просвета и обучение, дават резултат ", акцентира проф. Цоков.

На извършеното през днешния ден Общо отчетно-изборно заседание на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България участваха 49 ректори. Досегашният ръководител акад. Лъчезар Трайков показа своя доклад за активността на Управителния съвет на сдружението за миналия мандат и бе изпратен от своите сътрудници с овации и с благодарности за свършената работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР