Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на двудневно

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на двудневно
Коментари Харесай

Красимир Вълчев е на двудневно посещение в област Силистра

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на двудневно посещаване в област Силистра. Заедно с ръководителя на арламентарната комисия по обучение Милена Дамянова той посещава образователни заведения в региона, които през последните години са взели участие в планове за съществени поправки.

Първият обект за посещаване бе детска градина „ Роза “, в която учат над 120 деца. Министърът и съпътстващите посетители бяха и в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, неотдавна минало през главен ремонт. В него учат 400 деца. Изградени са 3 кабинета за деца със специфични просветителни потребности.

На дадения за публицисти брифинг министър Вълчев изясни, че има няколко целта, с които среща аудиториите, планувани в програмата и измежду тях е връщането в учебно заведение на колкото се може повече деца, задължени да учат до 16 година възраст. За задачата в страната работят 1 100 екипа.

Другият приоритет е възобновяване на всички типове базисни условия за модерно образование в българските учебни заведения.

Според предварителната стратегия, министърът ще гостува в град Дулово в ОУ „ Христо Смирненски “, както и в село Средище на Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Н. Й. Вапцаров “, която сега е най-модерната измежду трите аграрни гимназии в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР