Министърът на може да уволнява шефа на касата, но може

...
Министърът на може да уволнява шефа на касата, но може
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Министърът не може да уволни шефа на НЗОК, но и проф. Плочев не е постъпил правилно

Министърът на може да уволнява шефа на касата, само че може да изиска оставката му. Доколкото разбрах, проф. Плочев не може да се обръща непосредствено към Народното събрание за актуализация на бюджета на НЗОК. Да, той вярно желае повече пари, само че е постъпил погрешно. Проф. Плочев е трябвало да се съветва с министъра на опазването на здравето и тогава да вземат решение. Редно е дейностите на шефа на НЗОК и министъра да бъдат съгласувани.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ проф. Радослав Гайдарски, някогашен министър на опазването на здравето. Той разяснява избухналия през днешния ден скандал, при който министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила изиска оставката на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев, тъй като без да пита е изискал актуализация на бюджета на НЗОК. "Всеки може да приказва всичко, само че аз не мога да позволи, че някой е заплашвал проф. Плочев. Разбрах, че проф. Плочев първо е споделил, че е заплашван от министър Ананиев, само че след това се е отметнал и е оповестил, че е заплашван от трето лице. Този проблем може да се реши елементарно. Ако има някакви такива закани, би трябвало да се намесят способените органи ", съобщи проф. Гайдарски.

"Най-големият проблем на опазването на здравето през днешния ден е недофинансирането. Всички проблеми са свързани с това. Мога да изброя 10 неща, за какво закъсаха огромна част от лечебните заведения, само че няма да ми стигне времето. Цяла лекция мога да проведа, изключително за общинските лечебни заведения. Нещата в опазването на здравето са доста загрубели ", безапелационен беше някогашният здравен министър.

Проф. Гайдарски разяснява и горещата тематика за разногласията сред Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. "Според мен министър-председателят сгреши. Той изобщо не трябваше да се занимава със сиви кардинали и администрацията на президента. Ако аз бях на мястото на Румен Радев, нямаше да давам отговор на Борисов, тъй като всички знаем, че министър председателят обича да подмята такива приказки в пространството ", приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР