Министърът на младежта на спорта Димитър Илиев проведе работни срещи

...
Министърът на младежта на спорта Димитър Илиев проведе работни срещи
Коментари Харесай

Димитър Илиев обсъди действия за повишаване ефективността на научно-приложната дейност в спорта

Министърът на младежта на спорта Димитър Илиев организира работни срещи с представителите на дирекция „ Контрол и съгласуваност на спортната подготовка “ и Антидопинговия център към ведомството. В рамките на диалозите бяха разисквани най-належащите проблеми и бяха препоръчани незабавни ограничения за деяние.

В срещите участваха още заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и специалисти от дирекция „ Спорт за високи достижения “.

Директорът на дирекция „ Контрол и съгласуваност на спортната подготовка “ към ММС доцент Любомир Младенов показа работата на ръководеното от него звено. В хода на извършената полемика беше открито, че има дефицит на човешки запас, което рефлектира върху успеваемостта на дирекцията и потреблението на спортната просвета за възстановяване на спортните достижения. Предложено беше създаването на нов график, с цел да се отговори на условията на федерациите за обезпечаване на уместно време за тестиране и възобновяване на спортистите. Взето беше решение информацията, подавана към треньорите и ММС, да бъде аналитична за усъвършенстване на подготвителния развой на елитните спортисти. Министър Илиев акцентира, че по този метод ще има справедлива информация за предстоящите от състезателите резултати. Необходимо е и закупуването на нов софтуерен артикул за съхраняването въз основата данни от проучванията на спортистите, насъбрана през години.

Димитър Илиев се срещна с настоящите задания, които стоят и пред Антидопинговия център. Изпълнителният му шеф доктор Виолета Заркова уточни, че се постанова промяна на сървърите и софтуера, които са на над 10 години. А с цел да бъде обезпечена работата на екипите, които взимат антидопинговите проби тук-там, също е належащо ново решение. Министърът получи информация и за хода на процеса на лицензиране на антидопинговата лаборатория.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР