Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес
Коментари Харесай

Весела Лечева се срещна със специалния пратеник на ФИДЕ

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна през днешния ден със специфичния делегат на ФИДЕ Даниел Флореа. Флореа е член на Конституционната комисия на ФИДЕ и е командирован в страната ни, с цел да обясни обстановката с шахматната активност в България.

Преди срещата в Министерството на младежта и спорта Флореа, който е правист и някогашен арбитър, е провел срещи и с всички заинтригувани страни.

В диалога с представителя на Международната федерация по шахмат Лечева заяви какви са законовите процедури, които е спазила лицензионната комисия на ММС. Министърът на младежта и спорта беше безапелационна, че в работата си институцията се води само от правилниците и спазването на закона.

По самодейност на министър Лечева в идващите седмици ще се организира нова среща, на която ще бъдат поканени както ръководителят на Българска федерация по шахмат 2022, по този начин и тези на другите организации, които желаят да развиват спорта.

Лечева насочи покана за втора среща към Даниел Флореа в качеството му на член на Конституционната комисия на ФИДЕ, както и към представителя на Европейската шахматна федерация Ералд Дервиши.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР