Министърът на младежта и спорта Радостин Василев отмени Програмата за

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев отмени Програмата за
Коментари Харесай

Министърът създаде празничен хаос във финансирането на спорта

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев анулира " Програмата за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година ", одобрена единствено преди три седмици от неговия предходник в служебното държавно управление Андрей Кузманов. Заповедта бе издадена през вчерашния ден (29 декември) - в първия от трите работни дни сред коледните и новогодишните празници, и сложи на карта финансирането на противоречивите федерации при започване на идната година.

" Преустановява се приемът на планове от претендентите за осъществяване на програмата. В развой на правене е нова стратегия за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година ", се споделя в известието от пресслужбата на спортното министерство (ММС).

Василев заявява желание да промени към момента неизползвания способ за финансиране още в първия ден от встъпването си в служба на 13 декември. Решението му идва две седмици преди оповестения краен период за кандидатстване с планове по автентично признатата стратегия - 14 януари 2022 година Към днешна дата не е ясно какъв брой федерации са подали своите документи за кандидатстване, само че по информация на " Сега " те се броят на пръсти поради неяснотата, основана от новия министър през последните десетина дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР