Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от Има такъв

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от Има такъв
Коментари Харесай

Радостин Василев подаде оставка като спортен министър

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от " ИТН " подава оставката си. Това става два дни откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че отдръпва всички свои министри от държавното управление на премиера Кирил Петков. В кабинета има четирима министри от Има Такъв Народ. Оставката си към този момент подава районният министър Гроздан Караджов. От квотата на Има Такъв Народ са още министърът на енергетиката Александър Николов и външният министър Теодора Генчовска, която към момента е на посещаване в Солун .
Радостин Василев.
Радостин Василев е юрист. В публично публикуваната му биография от написа, че през последните 13 години е един от дребното експерти в България, които практикуват интернационално спортно право и съветват допинг проблеми. Той е народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно Събрание. Председател на Правната комисия в 45-ото Народно заседание. Василев е правист, приключил " Право " в Софийския университет. Адвокат е в Софийската адвокатска гилдия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта на национално и интернационално равнище. Той дълги години защитаваше ползите на ЦСКА, а през 2018 година беше част от екипа на Любослав Пенев, който се кандидатира за президент на БФС. Той реализира процесуално посланичество пред интернационалните юрисдикции като ФИФА и УЕФА при разногласия и проблеми във футбола, както и пред Международния състезателен трибунал в Лозана. Говори три езика и е на 36 години.

Престоят на Василев като министър на младежта и спорта на България ще се запомни с няколко момента. Той организира беседи със столичните грандове ЦСКА и Левски, като след срещи с него от управлението на „ алените “ оповестиха, че има съглашение за съдействие за построяването на нов стадион на „ армейците “. Със „ синия “ лагер прехвърчаха искри сред него и мажоритарния притежател на Левски Наско Сираков.

Василев бе в основата и на промяната на управлението на Българския състезателен тотализатор. В началото на интервала си като състезателен министър той даде обещание оправянето с корупцията на всички равнища, като не подмина и тотото, където бяха открити огромни нарушавания. За нов изпълнителен шеф на тотото бе назначен Александър Тодоров. Впоследствие бе заменено и управлението на Национална спортна база. Изборът на Има Такъв Народ за състезателен министър влезе и в пререкания с няколко федерации, в това число тази на биатлона. Той упрекна и някогашния състезателен министър Красен Кралев в това, че по никакъв метод не спомогнал за развиването на спортната инфрастуктура. Кралев му отвърна, обвинявайки го в неистина както за Зимния замък, по този начин и за учебните салони.

Вече някогашният състезателен министър бе в епицентъра и на драмите в Българския футболен съюз. Той разгласи, че управлението на централата, отпред с президента Борислав Михайлов, по сходство на страната „ ще бъде застигната от смяна “, само че до такава в последна сметка не се стигна макар трите извършени Конгреса на съюза. БФС бе даже застрашен от неполучаване на лиценз до последното Общо заседание на централата, на което бе гласуван бюджетът й за идващите четири години. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР