Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в заседание

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в заседание
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в заседание на Управителния съвет на WADA

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в съвещание на Управителния съвет (УС) на Световната антидопингова организация (WADA), което се организира посредством видео-връзка на 12 ноември 2020 година Министърът заема позицията „ експерт-министър “, представител на държавите-членки на Европейския съюз, в Борда на Агенцията.

На съвещанието бяха разисквани основни въпроси за Агенцията, като да вземем за пример настоящите промени в ръководството на WADA, в това число представителството на спортистите, както и назначението на двама нови самостоятелни членове на Изпълнителния комитет на Агенцията. Предстои членовете на Борда да проведат онлайн гласоподаване по тези и други значими въпроси, един от който е приемането на бюджета за 2021 година на Агенцията.

Членовете на УС бяха осведомени по отношение на делото сред WADA и Руската антидопингова организация (РУСАДА), което се организира сред 2 и 5 ноември 2020 година в Спортния трибунал (CAS) в Лозана. Бяха разисквани и развитията към сериозния по отношение на WADA отчет на Службата за национална политика за надзор на опиатите на Съединени американски щати (ONDCP), както и евентуалното въздействие от приемането на Акта за битка с допинга на Родченков от Сената на Съединени американски щати върху анти-допинга на интернационално равнище.

 Министър Кралев взе участие в съвещание на Управителния съвет на WADA
източник: ММС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР