Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със
Коментари Харесай

Министър Кралев във Вълчи дол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общност на Вълчи дол. Той посети града дружно с кмета на Варна Иван Портних.

Срещата се състоя по самодейност на ръководителя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов. Пред представители на спортните клубове от общината, локални спортни деятели и ветерани, Красен Кралев удостовери уговорката на министерството за възобновяване на спортната инфраструктура и развиване на детско-юношеския и всеобщия спорт.

В рамките на срещата бяха разисквани моментното положение и провокациите пред развиването на спорта в община Вълчи дол. Присъстващите се сплотиха към мнението, че приоритет в тази сфера е построяването на спортна зала в града и физкултурни салони във всички учебни заведения.

На територията на община Вълчи дол има общо 5 образователни заведения – Средно учебно заведение „ Васил Левски ” в гр. Вълчи дол, Обединено учебно заведение „ Васил Левски ” в с. Михалич, Обединено учебно заведение „ Св. Иван Рилски ” в с. Червенци, Основно учебно заведение „ Климент Охридски ” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа. Без физкултурни салони все още са учебното заведение в село Михалич и Професионалната гимназия, в която следва главен ремонт по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Физкултурният салон на главното учебно заведение в село Стефан Караджа се нуждае от възобновяване.

Министър Кралев бе почетен от Сдружение „ Вихър-2002 ” с юбилеен орден във връзка 90 години спорт във Вълчи дол.

Градът е отечество на първия международен първенец по битка на България – Петко Сираков, който е разгласен за почетен жител на общината. Градският стадион носи неговото име.

Спортове с обичаи са също баскетболът, футболът и волейболът. През последните години децата в общината имат опция да упражняват и шах, тенис на маса, битка и състезателен лов на риба към спортните сдружения „ Вихър-2002 ” и „ Петко Сираков-2012 ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР