Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев се срещна с д-р Иван Янев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща с ръководителя на федерацията " Спорт за хора със зрителни увреждания " доктор Иван Янев. Той пое ангажимент министерството да поддържа семейството на Световното отборно състезание за незрящи и слабовиждащи шахматисти през 2018 година, което се възнамерява да бъде извършено в София в интервала 20-31 юли 2018 година

 Министър Кралев посети детски състезателен лагер, на който децата учат британски, тренирайки футбол
Министър Кралев посети детски състезателен лагер, на който децата учат британски, тренирайки футбол

Обучението се води от 4-ма английски експерти

България е получила правото да бъде хазаин на Световното отборно състезание на конгреса на Международната асоциация по брайлов шахмат (IBCA) на 25 юни 2017 година, като решаваща роля за това решение е изиграла и срещата на министър Кралев с президента на IBCA Людвиг Буйтелхов през 2015 година Това показа доктор Янев и от името на федерацията ми насочи покана министъра да бъда патрон на събитието.

В своята спортна история досега България не е провела състезание от подобен сан за хора със зрителни увреждания. Подобен конгрес беше проведеното през 1983 година във Варна, Европейско състезание по лека атлетика за незрящи. Тогава като лекоатлет Красен Кралев взе участие в шампионата като лидер на бегач от Норвегия, който завоюва сребърния орден на 5000 м.

На срещата беше разисквана и опцията за включване на неправителствени организации, ангажирани със спорт за деца със зрителни увреждания в Националната стратегия за осъществяване на юношески действия. По думите на доктор Иван Янев това е належащо, тъй като при интеграцията на сходни деца в общообразователните учебни заведения, те мъчно доближават до занимания със спорт.

 Снимка 305476
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР