Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортни обекти

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортни обекти
Коментари Харесай

Министър Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортни обекти и уреди в област Хасково, които са финансирани благодарение на страната, оповестяват от спортното министерство.

 kralev6  kralev5  kralev4  kralev3  kralev2
На стадион „ Хасково “ Красен Кралев, съпроводен от народния представител от ГЕРБ Делян Добрев и Областния шеф на Хасково – Станислав Дечев се срещнаха с мениджъра на ФК “Хасково ” Емил Ангелов. Той ги разведе из стадиона и им сподели актуализирания терен и лекоатлетическата писта с 6 коридора, чиято реорганизация е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 487 868 лева

В момента на стадиона упражняват възпитаници от Спортното учебно заведение, както и футболните клубове в града.
След завършването на няколко нови бранша, спортният обект ще приема надпревари по лека атлетика на регионално равнище. В момента се работи по бранша за скок на дължина и троен скок. Обособени са браншове за мятане на диск, подтикване на гюле и мятане на копие.

Спортният министър посети и град Харманли, където кметът на града Мария Киркова го срещна с ремонтните действия към остарелия стадион „ Хеброс “, който следва да бъде изцяло видоизменен и ще се трансформира в състезателен комплекс с писта и бранш за хвърляния, двуетажна зала за волейбол и тенис с 350 места за почитателите, четири подготвителни зали и зала на славата, където ще бъдат подредени мемоари от достиженията на локалните спортисти. Ще има лекоатлетическа зала за тренировки със бранш за скокове. В комплекса ще бъде маркиран и терен за хокей на трева. Ремонтът ще бъде съгласуван с потребностите и условията на треньори, спортисти и състезатели от спортните клубове в града. За цялостната реорганизация на обекта Министерски съвет отпусна общо 5 100 000 лева

Министър Кралев организира работна среща с кмета на Димитровград Иво Димов, с който разискаха построяването на игрище в състезателен комплекс „ Раковски “. В комплекса се планува създаване на мултифункционално спортно игрище за тенис на корт и футбол на малко поле с размери 15/35 м. Игрището ще бъде с преместваемо сезонно покритие – лека, сглобяема стоманена структура – стоманена плантация и стоманени колони. Конструкцията е планувана да бъде краткотрайно поставяема върху фундаменти. Стойността на плана е в размер на 272 764,84 лева, като 200 000 лева са от ММС, а останалите 72 000 лева са от Община Димитровград.

По време на работното си посещаване в Област Хасково Красен Кралев взе участие и в награждаването на спечелилите в плана „10 аргументи да остана в моя град“ в Харманли и Свиленград. На публична гала в двата града той връчи наградите в категория „Спорт“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР