Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви отчета за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви отчета за
Коментари Харесай

Красен Кралев призна: Инвестирани са над 5,5 млн. лв. в спортната инфраструктура за 2019 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи доклада за направеното от Министерството на младежта и спорта за миналата 2019 година Според него са вложени над 5,5 милиона лв. за възобновяване и създаване на спортната инфраструктура в страната през изминаващата 2019-а година. За новата 2020-а, пък, към този момент са утвърдени планове на обща стойност 715 000 лева Освен това са осъществени и промени по новия Закон за физическото образование и спорта.
" През 2019 година са отпуснати средства за ремонт на: подготвителната зала на Зимния замък в София, на залата за повдигане на тежести към Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " във Варна, на настилка на лекоатлетическа зала в спортна зала “Добротица ” в Добрич, на спортна зала в Етрополе, на спортна зала в Белово, на постройка за повдигане на тежести към Спортно учебно заведение " Никола Симов " в Търговище, на спортна зала за потребностите на спортни клубове по бокс в Русе, на писта за ролбан и стрелбище към нея в Самоков и на волейболна зала в Перник. Тази година бе обезпечено финансиране за зала за тенис на маса в Полски Тръмбеш, за модернизиране на “Арена Арда ” в Кърджали, както и за създаване на спортна база в Казанлък.
За 2020 година досега са утвърдени планове за: създаване на мини футболно игрище в Община Симитли, за преустрояване, належащо за създаване на боксов клуб в Плевен, за възобновяване на настилката на футболно игрище в състезателен комплекс " Христо Ботев " в Габрово и за ремонт на зала за повдигане на тежести към състезателен комплекс " Ялта ", град Русе.
През 2019 година се организира процедура по прелицензиране на федерациите, което беше една от главните цели на влезлия през тази година в действие ЗФВС. Така ще бъдат отстранени клубовете-фантоми, които са сериозен проблем за българския спорт. Съществено е също, че всички клубове, които аплайват за нов лиценз би трябвало да имат наети треньорски фрагменти, с цел да бъдат вписани в регистъра на спортните организации ".
Освен това е работено и в бранша " Младеж ". Извършени са ефикасни съвещания (през 2019 г.) с над 3000 младежи в цялата страна за правене на новата Национална тактика за младежта 2020, както и стартирането на огромен план по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", с помощта на който ще се изградят 7 юношески центъра в страната.
" Млади хора от Видин, Враца, Монтана, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Сливен и Кърджали се включиха в разискванията. Целта на консултативния развой бе директното включване на младежите на България в разговора и идентифицирането на точните цели и цели на документа. Бяха разисквани и провокациите, пред които са изправени младите, както и техните хрумвания за справяне с проблематичните въпроси, върху които да бъде построена Стратегията.
Проектът за " Разработване и внедряване на стандарти за качество при даване на юношески услуги в България " по Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ” се извършва взаимно от ММС и Министерство на труда и обществената политика. Проектът е на стойност близо 5 млн. лв. и цели да предоставим услуги с действително деяние за развиването на младежите в страната
През 2019 година България беше определена за член на Междуправителствения комитет за физическо образование и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS), като ще бъде представлявана от Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев. Освен това, българският състезателен министър беше определен за повторно за член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация като представител на държавите-членки на Европейски Съюз, което безспорно е триумф и самопризнание за България и за държавното управление ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР