Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло
Коментари Харесай

Министър Кралев поздрави Ивайло Иванов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди джудиста Ивайло Иванов за триумфа, който реализира на шампионата от сериите Гран при в Хага (Холандия). Иванов завоюва златен орден, надделявайки във финала над представителя на домакините Франк Де Вит с ипон 3 секунди преди края, а по пътя към триумфа записа победа и над международния първенец от Баку 2018 Саейд Молаей (Иран) със " златна точка ", откакто в постоянното време двамата не си означиха точка.

" Поздравления за триумфа, който реализира. Убеден съм, че той ще те подтиква да преследваш още по-сериозни резултати и ти поисквам реализацията на твоя труд да доближи своя връх по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 ", сподели Кралев.

Ивайло Иванов благодари на министъра за поддръжката и разгласи, че се усеща доста по-спокоен откогато президент на Българската федерация по джудо стана Румен Стоилов, а вицепрезидент Даме Стойков.

" Нещата потеглят в вярната посока. Вече има добра организация, усещаме поддръжка и започваме да демонстрираме резултати ", сподели Иванов.

Румен Стоилов уведоми министъра, че към този момент са подготвени проектите за подготовка и надпревари през 2018 година на националните тимове във всички възрастови групи. Старши треньорът на националния тим Атанас Герчев пък заяви, че се е вслушал в съвета на министър Кралев със състезателите да работи и психолог, което е една от аргументите за израстването на Ивайло Иванов, който по време на шампионата е посочил доста здрава душeвност. Целта пред Българската федерация по джудо е да класира трима състезатели на Олимпийските игри в Токио. Към момента Ивайло Иванов е 11-и в олимпийската класация, като за Игрите се класират първите 18.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР