Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните

...
Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Сериозни мерки бяха обявени за борбата с футболното хулиганство

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, зам.-председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Пламен Нунев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев и народни представители от двете отраслови парламентарни комисии организираха работно съвещание във връзка футболното безчинство и последния случай с ранен служител на реда. На срещата участваха специалисти и чиновници на ММС, Министерство на вътрешните работи и БФС.

По време на срещата бяха направени краткосрочни ограничения за справяне с вандализма, до момента в който се трансформират съответните нормативни актове. За мача сред " ЦСКА-София " и " Левски " тази сряда Националният стадион " Васил Левски " ще бъде оборудван с спомагателни камери с висока разграничителна дарба. Министерство на вътрешните работи пое уговорката, че ще има засилено полицейско наличие и по-обстойно претършуване на влизащите в стадиона. Предстои среща сред Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и представители на Министерство на вътрешните работи по отношение на незабавни промени в настоящия закон за футболното безчинство, които ще бъдат разисквани и признати в границите на идващите два месеца.

" Всички дълготрайни промени, които ще предприемем, ще са ориентирани по посока усилване на персоналната и самостоятелната отговорност. Ще създадем по този начин, че да сме наясно кой участва на всяка една спортна среща - ще извървим пътя до края, с цел да подсигуряваме публичното успокоение по време на спортни събития ", безапелационен бе спортният министър Красен Кралев.

Министър Кралев изясни, че има чисто нов Закон за футболното безчинство, направен от екип от народни представители и специалисти на ММС под управлението на ръководителя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Новият закон ще влезе за разискване в границите на два месеца. Основните промени в новия закон ще целят лицата с нарушавания да не се позволяват до стадиона.

" Ще предложим Министерство на вътрешните работи, БФС и Клубовете да имат право да взимат решения за недопускането на такива хора, а не съдът - както е сега, тъй като това прави процедурата извънредно тромава и неефективна.  Също по този начин ще бъдат детайлно създадени и посочени съответните отговорности на институциите ", разяснява той.

Предвижда се изработването на нова Наредба за сигурността за спортните обекти и уреди. За това ще дават отговор ММС, Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и БФС. Целта е да има обвързване да се слагат камери по стадионите с висока разграничителна дарба, както и да се закупят системи за идентификация при закупуване на билети за футболни срещи. Ще бъдат разисквани и възможни промени в Наказателния кодекс, за което ще дава отговор Вътрешната парламентарна комисия. В момента се изготвят и промени в нормативните уредби на БФС, които да бъдат в духа на обсъжданата през днешния ден тактика за справяне с футболното безчинство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР