Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и младата надежда

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и младата надежда
Коментари Харесай

Кралев и Антъни Иванов закриха Европейската седмица на спорта #BeActive във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и младата вяра на българското плуване Антъни Иванов закриха Европейската седмица на спорта #BeActive във Варна със спортно-музикално шоу в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. По същото време се откриха и третите Черноморски юношески игри, проведени от спортни клубове " Черно море " и Община Варна. Част от участниците в игрите минаха в шествие от Община Варна през Морската градина до Двореца.

" Днес е доста специфичен ден за спортна Варна - има две огромни събития - приключва Европейската седмица на спорта, чиято съществена задача беше да промотира дейния метод на живот и стартират Черноморските юношески игри ", съобщи пред събралите се в зала " Конгресна " министър Кралев. " Трябва да даваме образец на младите, тъй като главната ни задача е да приобщим колкото се може повече младежи към двигателната интензивност и към обич към спорта. Благодаря на всички родители, които са насочили децата си към дейна спортна активност, тъй като от дребни би трябвало да се влюбят в спорта, да бъдат дейни, с цел да порастват здрави и като мощни персони. Не единствено професионалният спорт е значим ", добави министърът.

Той похвали образеца на финалиста на 200 метра бътерфлай от международното състезание в Будапеща Антъни Иванов, който е един от посланиците на Европейската седмица на спорта и беше измежду формалните посетители на събитието. В зала " Конгресна " участваха още ръководителят на ССК " Черно море " Григор Фиданов, изпълнителният шеф на спортните клубове Бончо Бонев и шефът на ДКС Варна Минко Христов.
Министър Кралев получи нагръден знак с лента и специфичен плакет от управлението на Сдружение спортни клубове " Черно море " за заслугите му към спорта и спортната база в града от ръководителя на сдружението Григор Фиданов. Фиданов благодари за помощта, която Министерството на младежта и спорта е оказала на състезателен комплекс " Черно море " с ремонтите на зала " Владислав " и за поетите задължения към залата за повдигане на тежести, която се нуждае от външно подсилване.

Присъстващите на шоуто в зала Конгресна имаха опция да следят демонстрации по художествена гимнастика, баскетбол, футбол, кик бокс и муай тай. Музикалната стратегия беше ангажимент на Дичо, Михаела Маринова и Тутурутка. Една от атракциите на програмата беше осъществяването на мажоретен танц от представителки на състезателен клуб " Здраве ", които потвърдиха, че възрастта не е спънка за двигателната интензивност. Те си направиха и специфична фотография с министър Кралев. Присъстващите получиха спортни дарове от министър Кралев и от посланика на Европейската седмица на спорта Антъни Иванов.

Европейската седмица на спорта #BeActive е самодейност на Европейската комисия, на която Министерството на младежта и спорта е координатор за трета поредна година. През тази година самодейността се организира от 23 до 30 септември със спортни събития, изложби и демонстрации в София, Благоевград, Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Целта на самодейността е да се усили броят на физически дейните жители, тъй като спортът покачва качеството на живот, усъвършенства здравето, понижава икономическите разноски на семействата и носи обръщение за приемливост. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР