Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и Калин Каменов

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и Калин Каменов
Коментари Харесай

Красен Кралев и Калин Каменов се срещнаха със спортните клубове във Враца

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и Калин Каменов се срещнаха с над 50 представители на спортната общност във Враца. На срещата Калин Каменов показа целите си в областта на спорта за идващите 4 години, а спортният министър се ангажира с поддръжка от страна на страната за спортната инфраструктура в града.
„ Близо 5 млн. лева са вложенията в спортна инфраструктура в община Враца през последните 4 години, като към 1.7 млн. лева са средства от държавния бюджет, а останалата част лични средства на общината “, сподели Калин Каменов.
Той се ангажира вложенията в спортна инфраструктура във Враца да продължат. По думите му, следва дотъкмяване на секторите на стадион „ Христо Ботев “, с помощ от страната следва и ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона, ремонт на зала „ Вестител “, ремонт на плувния басейн и залата за тенис. В момента се проектира и нов плувен басейн, а концепцията за многофункционална зала в града не е забравена, търсят се разновидности за нейното финансиране.
Представителите на спортните клубове във Враца разясниха пред Красен Кралев, че са удовлетворени от развиването на спорта в града им през последните години и насочиха благодарности към Калин Каменов за съдействието, което общината им оказва.
От своя страна министър Кралев показа, че ММС и Българската федерация по лека атлетика имат планове за градеж на лекоатлетически полигон за хвърляния.
„ В България има един-единствен подобен полигон, който се намира в Балчик. Само за няколко години, откакто го направихме, се построи един играч Валентин Андреев, който е измежду най-хубавите в света и завоюва орден от Младежките олимпийски игри. В страната ни няма различен полигон и с Българската федерация по лека атлетика сме обсъждали разновидността и взехме решение тук да е вторият полигон. Той ще е първият в Западна България. Чакаме проектирането, с цел да забележим какъв запас ще е нужен и ще стартираме незабавно да го правим”, сподели той.
Също по този начин след довеждане докрай на ремонтните действия на секторите на стадион „ Христо Ботев” се възнамерява и построяването на лекоатлетическа писта.
„ Важно е тук да има подобен център по лека атлетика като допълнение на прелестната зала, която беше направена и имах опция да вземам участие в откриването й преди няколко години”, добави Красен Кралев.
По покана на Калин Каменов министър Кралев и Любо Ганев посетиха състезателен комплекс „ Христо Ботев” и инспектираха главния ремонт на волейболната зала, който се реализира със средства, отпуснати от държавното управление. Тя се чака да бъде открита след месец, а волейболната легенда даде обещание топки за локалния тим.
Спортният министър инспектира и обезпеченото със средства от държавния бюджет осветяване на стадион „ Христо Ботев “. Там той се срещна и с футболистите на „ Ботев “ /Враца/.
По време на визитата си в града министър Кралев бе придружаван от претендентите за общински съветници на Политическа партия ГЕРБ доктор Иво Ралчовски, Александър Владимиров, Петя Долапчиева, Момчил Калистратов, Владимир Миленков, Христо Илиев, Гроздан Темнишки.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР