Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори на мероприятие

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори на мероприятие
Коментари Харесай

Министър Кралев обяви, че няма пречка ЦСКА-София да вдигне нов стадион на мястото на Армията

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев приказва на мероприятие пред публицисти какво ще става с новия стадион на ЦСКА-София. Министърът също по този начин разяснява и бъдещето на националния стадион на България, като към момента се търсят терени, където той може да бъде издигнат. Кралев довери, че точно с националната сцена ще аплайваме за Мондиал 2030 или Европейско състезание, като бъдещият нов стадион на ЦСКА-София няма да има общо с кандидатурата.

Същевременно министър Кралев удостовери, че има положителни връзки сред страната и шефовете на „ червените”, като сделката сред двете страни е чиста условност, с цел да стартира входирането на плановете за новия стадион на столичния отбор.

Красен Кралев довери, че е приказвал с основния проектант на София Здравко Здравков, който му е доверил, че няма проблем да се строи в Борисовата градина нов стадион, стига да не визира частите, които не обгръщат актуалната спортна сцена.

„ С ЦСКА работим доста добре дружно. Проектът е взаимен, само че дано преди да е завършила процедурата да не приказваме. Може да се строи в границите на частта със стадиона, само че не отвън нея, приказвал съм с основния проектант. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който желаят да създадат, само че би трябвало да забележим какъв план ще се входира в Столична община. И аз желая да го видя плана на ЦСКА, с който „ армейците” ще аплайват и дружно да направим”, подчертава Красен Кралев пред медиите.

„ Този стадион няма да взе участие за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим народен стадион, който ще е за задачата. Ние притежаваме стадион „ Българска армия”, а ЦСКА желае да влага в него. Няма никакви проблеми, а този път, който би трябвало да се извърви, е просто чиста условност. Дано напълно скоро това нещо да приключи”.

„ Оглеждаме терени къде можем да построим новия народен стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той”, приключи министърът на младежда и спорта.
Първа лига 3 кръг, събота 13 април  ЦСКА-София 20:00предстои  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР