Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата
Коментари Харесай

Министърът на спорта проверява БФС заради изключени клубове

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата информация от Българския футболен съюз за изключването на 136 футболни клуба. Данните бяха изнесени на конференция от Димитър Бербатов през днешния ден.

По-рано денем той се срещна с министър-председателя акад. Николай Денков и с министър Илиев, с цел да сигнализира за нови нарушавания в БФС.

Министър Илиев ще предприеме допустимите ограничения съгласно пълномощията, които законът му дава, за изясняване на проблема и търсене на решения. Темата от дълго време е във фокуса на публичния интерес и въздейства върху развиването както на професионалния, по този начин и на детско-юношеския футбол.

Министерството на младежта и спорта ще оповести всички данни, които получи и ще сътвори цялостна бистрота на процесите. В същото време министър Илиев ще инициира срещи с всички заинтригувани страни по проблема за търсене на решения, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Димитър Бербатов даде конференция в Българска телеграфна агенция, на която оповести, че нови 41 аматьорски футболни клубове са били изхвърлени от редиците на проведените шампионати.

" Изключването и наказването на футболни клубове-членове на БФС продължава. Те са отстранени без никакво съображение. На всеки естествен човек е ясно, че това е чистка. И поради това, че са се възползвали от правото си да привикват конгрес. Мотивите са уронване на авторитет и общи пояснения. А в действителност това е една тирания, тъй като те не получават даже обикновена опция да упражнят правото си на глас. И самите клубове не са наясно, че са изключени. Някои от тях го научават в следствие или от зоналните и регионални ръководители ", стартира Бербатов през днешния ден.

В броя от 136 влизат към този момент изключените поради присъединяване си в бунтарския конгрес, призован от Бербо и компания на 18 март 2022 година

Въпросното изваждане на 41 клуба от редиците на БФС е станало на съвещание на изпълнителния комитет на БФС на 23 май. А Петър Величков, някогашен член на управата и сега част от екипа на Бербатов, даже изясни и софтуерно по какъв начин се е случило. На самите членове на ИК не са били дадени имената на въпросните тимове, а Борислав Михайлов - след като е прочел протокола и претекстовете, е изчакал тъкмо две секунди преди да се произнесе, че няма гласове срещу.

" Аз през днешния ден имах среща с министъра на спорта, а преди този момент с министър-председателя. Искаме ММС да вземе отношение по този въпрос. Над 3000 деца са спрени да практикуват обичаната си игра и това е поради желанието на някои хора да запазят властта си. Ощетените научават това от регистъра на ММС. И по какъв начин играта да е обективна? А ние желаеме единствено почтен дуел ", рече  Димитър Бербатов.

Той разгласи и по какъв начин БФС се пробва да управлява тимовете. По негови изказвания изключените клубове имат право да се пререгистрират и да влязат в шампионата с нови правосъдни документи и управителни препоръки. Но съгласно Бербатов, " това е тънката скица, с цел да не могат да гласоподават на идния избирателен конгрес ". Според Устава на БФС, новите членове на футболния съвет нямат право да вземат участие в избори на футболно управление на централата преди да бъдат одобрени от конгрес.

" Призовавам и самите клубове да търсят разновидности да огласят проблемите си. Защото аргументите за отстраняването са без никакви действителни аргументи. Основното е уронване на престижа, което значи само, че са взели участие в оня Конгрес, за който даже и съдът изясни, че не е нарушаване ", съобщи Бербатов.

" Очаквам страната да даде мнение по въпроса. Министерството на спорта дава лицензите на федерациите. Но изцяло шокиращо е по какъв начин е изключена такава огромна численост клубове. Сега 41 - с решение на изпълкома на 23 май, а преди този момент 95. Смятам, че към този момент ситуацията е нетърпимо. И на слепия му стана ясно, че думата е чистка ", добави той.

Още преди началото на конференцията той сподели, че желае бързина от медиите, тъй като бърза да гледа онлайн българската шахматистка Нургюл Салимова, на която два пъти е помагал финансово посредством фондацията си. Тя подава ръка на деца - освен в спорта, а също по този начин в науката, културата и образованието.

" Тя е образец за увереност, за дебелоглав по верния метод. Но доста път има да извърви още до върховете, тъй като е доста млада. Аз я познавам чудесно, тъй като е лауреат на моята фондация. Отделете й време ", прикани някогашният централен нападател на " Тотнъм " и " Манчестър Юнайтед ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР