Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и кметът на
Коментари Харесай

Министърът на спорта Димитър Илиев и кметът на София Васил Терзиев откриха 30-ия конгрес на Европейската гимнастика

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и кметът на София Васил Терзиев откриха 30-тия конгрес на Европейската гимнастика, който се организира в столичния хотел " Маринела ".

" Радвам се, че страната ни има опцията да одобри огромното европейско гимнастическо семейство. Провеждането на конгреса в София е оценка за работата на нашите федерации, администриращи гимнастически спортове, които работят интензивно за развиването им през последните години. България е страна с богата история и огромни обичаи в гимнастическите дисциплини. Всяка година нашата страна приема редица влиятелни надпревари - международни и европейски шампионати, Световни купи и други. Сигурен съм, че през идващите два дни ще Ви демонстрираме още веднъж нашето гостолюбие. Убеден съм, че всеки от Вас, представителите на близо 50 федерации, ще способства извънредно доста с професионализма и с работата си за развиването и популяризирането на гимнастическите спортове на Стария континент. Вярвам, че престоят Ви в България ще бъде потребен. Сигурен съм, че ще проведете сполучливи полемики в името на Европейската гимнастика и ще вземете най-правилните решения за спортистите и треньорите ", съобщи в приветствието си министър Илиев.

Послание си към делегатите насочи и кметът на София Васил Терзиев.

" За мен е наслаждение да поздравявам всички вас в красивата ни столица София. Като новоизбран кмет, доста се веселя, че България е хазаин на това влиятелно събитие за повторно и желая да благодаря на Българската федерация по гимнастика за опцията да бъда тук с вас. Вярвам, че ще се вземат значими решения за бъдещето на спортовете, които са обичани на всички места по света, едни от главните в програмата на олимпийските игри. Организирането на такива събития изисква обилни старания, отговорности и задължения от разнообразни структури, както и поддръжката от спонсори и работата на всички участващи, изключително на доброволците. Бих желал да употребявам тази опция да благодаря на всички тях. Едно от нещата, които сме дали обещание по време на нашата политическа акция е да се фокусираме повече върху развиването на всички спортове в нашия град и нашата администрация ще направи всичко допустимо да извърши обещанието си. Преди месец имахме среща с представители на над 15 разнообразни спорта, където успяхме да чуем непосредствено от тях по какъв начин Столична община може да помогне повече. Вече сме подготвени да стартираме да изпълняваме обещанието си и да подпомогнем развиването на професионалния спорт, както и поощряване на по-активен метод на живот за всички хора в София. Веднъж доста се веселя, че нашият град беше избран да бъде хазаин на това значимо събитие за Европа и и считам, че всички вие делегати от над 40 националните федерации ще имате сполучлива и ползотворна работа ", сподели Васил Трезиев.

Президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов връчи почетните медали на Европейската централа на Димитър Илиев и на Васил Терзиев.

Европейският конгрес приема 153-а делегати от 45 страни, измежду които виновни ръководители на спортни федерация от континента.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР