Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бодряшки се похвали

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бодряшки се похвали
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за колапса, към който отива Тотото

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бодряшки се похвали в изявление за Българска национална телевизия, че чиновниците на Българския състезателен тотализатор се радват на по-добри условия за труд и по-високо възнаграждение при неговото ръководство. Сайтът 7dnisport.bg, обаче разгласява разкрития от които се схваща, че и двете неща просто не са правилни.

Относно заплатите на работещите е задействана " невероятна скица ". Сключеният нов групов трудов контракт на чиновниците дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от удържат от заплатите! Т.е. на чиновниците им се връща нещо, което си е тяхно. И това съгласно спортния министър е нарастване на заплатите. Разбира се, чиновниците и синдикатите не са по никакъв начин удовлетворени от това и съгласно информации към този момент стягат  протестни дейности.Относно заплатите на работещите е задействана невероятна скица. Сключеният нов групов трудов контракт на чиновниците дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от държат от заплатите! Т.е. на чиновниците им се връща нещо което си е тяхно. Това съгласно министъра е нарастване. Служители и синдикати са в шок от тотално несъответстващото изявление на персоналния приятел на Кирил Петков и към този момент стягат протестни дейности.

Що се отнася до " условия на труд ", то в БСТ все още такива несъмнено липсват. И това е мнението на все по-малко оставащите там чиновници. Защото е реалност, че съвсем всеки втори си търси нова работа, а молбите за овакантяване валят всекидневно.

Автопаркът на сдружението е в цялостен крах, а в някои дирекции се стига до там сами да си ремонтират служебните коли. Според 7dизпълнитnisport.bg начинаещ чиновник, който e трябвало да дава отговор за автопарка, е изкарал на работа точно… половин ден! Човекът почнал работа, видял какво тотално безхаберие и непросветеност царува и си взел шапката обезверен.

Най-новото „ управническо “ решение на изпълнителни шеф на Тотото Тарлеков било при командировки чиновниците от един пол да спят в една хотелска стая, с цел да се пестят пари. Нищо, че когато шефовете вървят по командировки, те освен не спят в една стая, ами си наемат първокласни жилища.

Очевидно раздразнителен и очевидно осъзнаващ невъзможността да се оправя с ръководството на сдружението, изпълнителният шеф взима извънредно несъответстващи решения, които не усъвършенстват работната среда. Напротив още повече демотивират чиновниците на БСТ. Въпросът е докога ще продължи тази серия от несъответстващи и неподготвени управленци в министерството. И дали те не се назначават от Димитър Илиев, като част от политиката на Политическа партия да се съсипе Спортния тотализатор...
       
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР