Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов получи признание от

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов получи признание от
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов с признание от ЕК, награди победителите в категория “Местен герой” на “BeActive Awards” в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов получи самопризнание от Европейска комисия и имаше достойнството да е измежду специфичните посетители на церемонията по връчването на годишните награди на Европейската комисия #BeActive Awards. Присъствието му до европейския комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел е поддръжка и оценка за сполучливата политиката, която Андрей Кузманов организира като министър на спорта на България, макар късия интервал, за който заема този пост.

Българският министър награди призьорите в категория „ Местен воин “ на церемонията #BeActive Awards в Брюксел, дружно с Мария Габриел и естонския министър на културата Тиит Терик.

Призът получи Ало Лок (Естония), подкрепил построяването на 130 пътеки на закрито за спорт и здраве на доста места в своята татковина. Българският министър на спорта награди и подгласниците в тази категория Нагин Раванд (Дания) и Веролюб Змиянац (Сърбия).

Министър Андрей Кузманов поздрави призьорите и ги прикани да покажат още по-голяма интензивност през 2022 година

По време на церемонията бяха отличени спечелилите в още две категории - “Образование” и “Работно място”, като премиите бяха извоювани от представители на Германия, и Унгария.

Официалното начало на вечерта беше обещано от европейския комисар Мария Габриел и словенския министър на образованието, науката и спорта Симона Кустец, председателстващ Съвета.

В своето изявление европейският комисар Мария Габриел означи, че през 2021 година Европейската седмица на спорта е съумяла да извърши своята съществена задача - разпространение на физическата интензивност, даже в изискванията на пандемия. Тя означи, че европейските жители са намерили метод да спортуват, макар наложените ограничавания поради разпространяването на COVID-19. Габриел благодари на всички участници за плановете, които са съумели да осъществят в границите на седмото издание на #BeActive Европейска седмица на спорта.

Призовете бяха раздадени за седма поредна година в белгийската столица Брюксел, церемонията беше следена онлайн от над 650 000 фенове от цяла Европа.

В диалог след церемонията по награждаването, спортният министър Андрей Кузманов и еврокомисар Мария Габриел разискаха новостите в #BеАctive за 2022 година Двамата разясниха в детайли и политиките и работата във връзка с младежките политики и спорта, както и методите за решение на новите провокации в страните от Европейски Съюз през 2022 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР