Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри официално партньорско

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри официално партньорско
Коментари Харесай

Министър Кузманов откри партньорско обучение за насърчаване на иновациите в спорта


Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри публично партньорско образование на тематика " Сътрудничество за нововъведения: Насърчаване към нововъведения в елитния спорт и спорта за всички в Европа ", което се реализира по план на ММС по стратегия " Еразъм+ " на Европейския съюз. Събитието е инициирано от европейския комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел и се извършва в партньорство със спортните министерства на Хърватия, Кипър, Естония, Франция, Нидерландия и Словения.

" Министерството на младежта и спорта има удоволствието да бъде хазаин на това партньорско образование, което сближава света на спорта и света на нововъведенията. Иновациите са движеща мощ за бранша на спорта и доста от актуалните нововъведения биват прилагани в началото точно в спорта. Пандемията засегна съществено спортния бранш на всички равнища и напъните за поощряване на стопански напредък и построяването на по-приобщаващ, новаторски и дигитален свят служат като ентусиазъм за неговото възобновяване. Иновациите имат и основна роля, и капацитет да ни оказват помощ да запазим и доразвием Европейския състезателен модел ", сподели министър Андрей Кузманов в своето изявление по време на формалното разкриване на събитието.

Той посочи, че ММС работи в тясно съдействие с Министерството на образованието и науката и с други заинтригувани обществени органи в намирането на най-хубавите способи за поощряване на нововъведенията в региона на спорта и физическата интензивност.

В формалната гала по откриването посредством виртуална връзка взеха присъединяване президентът на Международната автомобилна асоциация Жан Тод, президентът на Световната антидопингова организация Витолд Банка, както и евродепутатът и съпредседател на групата за спорт на Европейския парламент Томаш Франковски. Тримата благодариха на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов за реализирането на този план. Според Жан Тод полемиките, които ще се проведат в София Тех Парк ще спомогнат за по-силното внедряване на нововъведенията в елитния спорт.

" Благодаря на Министерството на младежа и спорта за организирането на това партньорско образование. Страната ни е измежду главните движещи сили на европейско равнище, които промотират тематиката за нововъведения в спорта. Много е значимо, когато организираме сходни полемики да се учим един от различен по какъв начин да посрещаме провокациите. И по какъв начин да ги трансформираме във благоприятни условия ", съобщи еврокомисар Мария Габриел.

Обучението включва лекции, полемики и демонстрации, поставящи акцент както върху политики, по този начин и върху най-актуалните планове в региона на нововъведенията в спорта. По време на събитието ще бъде показана работата на обществените органи и на започващи компании и иноватори от Европейския съюз в света на спорта.

На откриването участваха още президентът на Асоциацията на европейските градове (ACES Europe) Джан Франческо Лупатели, изпълнителният шеф на Европейската платформа за спортни нововъведения Алберто Бичи, Юмер Коджаюмер от дирекция Наука на Министерството на образованието и науката (МОН) и други.
 Министър Андрей Кузманов поздрави международната шампионка по планинско колоездене Изабела Янкова
Министър Андрей Кузманов поздрави международната шампионка по планинско колоездене Изабела Янкова

" България разполага с изключителни гении в планинското катерене "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР