Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри Европейското първенство

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри Европейското първенство
Коментари Харесай

Откриха Европейското първенство по борба за кадети в Самоков

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри Европейското състезание по битка за кадети, което се организира в Самоков от 14 до 20 юни. Борци от 34 страни ще спорят за оценките в обособените категории. България е показана от 29 състезатели – по 10 в класическия и свободния жанр при кадетите и 9 при кадетките.
“За мен е чест и привилегия да участвам на следващото европейско състезание, проведено от Българската федерация по битка (БФБ) през тази година. Борбата е един от емблематичните спортове за нашата страна, която постоянно е радвала спортната ни общност с триумфите си. Надявам се, че и този път уредниците, в лицето на БФБ и Община Самоков, ще трансфорат надпреварата в един празник и всички участващи ще се почувстват като вкъщи си. Пожелавам триумф на всички състезатели. Нека победят най-хубавите ”, съобщи министър Кузманов при откриването на шампионата.
Председателят на БФБ Христо Маринов изрече признателност към спортния министър за поддръжката, която ММС оказва на този спорт у нас и му връчи комплект медали от Европейския шампионат.
Родика Якши, член на Борда на Международната федерация по битка, благодари на министър Кузманов и на БФБ за организирането на три огромни шампионати в България през тази година.
На формалното разкриване участваха още кметът на Община Самоков Владимир Георгиев и регионалният шеф на Софийска област Радослав Стойчев.
През миналия ден Сали Салиев доближи до полуфиналите в категория до 92 кг на свободния жанр. За мястото си на финала Салиев ще спори с Тамаз Николейшвили (Грузия). По-късно през днешния ден в спор за бронзовите оценки в своите категории на тепиха ще излязат Серджан Юсеинов (до 48 кг св. стил) и Дянко Дянков (до 65 кг св. стил).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР