Министърът на младежда и спорта Красен Кралев награди призьорите от

...
Министърът на младежда и спорта Красен Кралев награди призьорите от
Коментари Харесай

Министър Кралев награди призьорите от турнира Сабята на Етрополски

Министърът на младежда и спорта Красен Кралев награди призьорите от съботния ден на шампионата по фехтовка за юноши и девойки до 14 години, кадети и кадетки " Сабята на Етрополски ", който е и кръг от Европейската купа.

Нашите кадетки в състав Йоана Илиева, Елица Станимирова, Теодора Вутова и Габриела Захаринова завоюваха бронзовите медали в отборната конкуренция след извънредно трагичен мач за третото място против втория тим на Украйна. Решаващи за триумфа се оказаха тактиката на треньора Ивайло Воденов и отличната игра на носителката на Европейската купа за предходната година Йоана Илиева, която при последното си излизане на пътеката съумя да обърне резултата от 33:40 до 45:42 в наша изгода. Българките са водачки във краткотрайното класиране за Европейската купа, откакто преди седмица завоюваха конкуренцията в Лондон.

След надпреварата в София към този момент минаха 5 кръга за Европейска комисия, като остават още 3. Отборната купа при кадетките от " Сабята на Етрополски " завоюва първият отбор на Украйна, отстранил нашите на полуфинала, а втори остана съставът на Турция. Почетната стълбичка при катедитите самостоятелно бе окупирана от представители на Унгария. Шампион стана Матиас Баакен, следван от сънародниците си Балаз Кайзер (сребро) и носителите на бронзови медали Кристиян Раб и Конрад Ондрик. Най-напред от българите се подреди Христо Ефимов - 5-ти.

Министър Кралев връчи премията и на Тодор Стойчев, който е притежател на комплексната Европейска купа до 14 години за 2017 година В неделя шампионатът " Сабята на Етрополски " продължава с отборната конкуренция при кадетите и самостоятелната при кадетките. В надпреварата, което се организира в зала " София ", вземат участие 271 млади фехтовачи от 21 страни, а в отборната конкуренция се включиха повече от 60 отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР