Министърът на културата Велисав Минеков дойде лично в административната сграда

...
Министърът на културата Велисав Минеков дойде лично в административната сграда
Коментари Харесай

Минеков моли ГЕРБ да напусне централата си, от партията съзряха конспирация

Министърът на културата Велисав Минеков пристигна персонално в административната постройка на НДК, на чиито 16 и 17 етаж се обитава централният офис на политическа партия ГЕРБ. Целта на нежеланата от партията на Борисов аудиенция - връчване на " молба " към някогашните ръководещи да изоставен офиса си, за който не заплащат наем.

Казусът с централата на ГЕРБ бе издигнат от страна на Минеков само че съответно развиване по тематиката нямаше до вторник, когато в телевизионно изявление министърът съобщи, че от партията били взели двата етажа " на абордаж " и че в петък ще стартира процедура по преместването им. От ГЕРБ незабавно отвърнаха, че са плащали изрядно наема си през годините, а от 2020 година по силата на закона за политическите партии се обитават без наем, което е изцяло в реда на нормативната уредба.

Оказва се обаче, че документът е само в молебна форма и няма заповеднически темперамент . Имал обаче правна стойност, безапелационен бе шефът на културното ведомство на влизане в постройката. " Това е една молба. Ако не стане с нея, ще пробваме по законов път - това може да стане с решение на Министерския съвет. Надявам се това да се случи, тъй като загубите за НДК са големи ", изострен бе Минеков.
 Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК
Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК

Министерството на културата нямало контракт с никаква медия

На въпрос на News.bg дали ГЕРБ са в нарушаване, откакто законът им разрешава да се обитават гратис в централата си, той отвърна - " Това е законът, който самите те одобриха ".

От Министерството на културата дружно с регионалната администрация на София са задействали процедура по намирането на нов офис на партията. " Ще им намерим почтено място, помолил съм регионалния шеф да търси такова. Така че ще се случи ", добави министърът.

" Това би било злополука. Няма да даваме повече партийни офиси. Не всички партии са в безвъзмездни офиси, има такива, които си заплащат наем ", отговори на въпрос дали възможният нов офис на ГЕРБ би бил още веднъж безвъзмезден, както разрешава законът.

В последна сметка не се оправдаха упованията за пряк вербален конфликт сред Минеков и представителите на ексуправлявляващите. " Не ми се качва в този момент с асансьора ", отвърна на наш въпрос Минеков. И остави писмото-молба на защитата на постройката. Каква е ориста на документа, е неразбираемо. Мъж взе писмото, запитан дали е представител на ГЕРБ, той отсече иронично - " Не, на Българска социалистическа партия съм ". В следствие сподели, че го е върнал назад на охранителите. Те от своя страна обаче споделиха, че при тях към този момент няма нищо.
 Минеков не търси реваншизъм, връща държавността
Минеков не търси реваншизъм, връща държавността

НДК е бил безусловно обран от всевъзможен тип сходни хайдуци

Мистерията стана още по-пълна, когато на спонтанен брифинг Росен Желязков, Томислав Дончев и Даниел Митов изрично отхвърлиха да са получавали каквото и да е. " Това писмо не е входирано и няма никакво правно съображение " , отсече Митов. И съзря опит от страна на Минеков да се потвърди пред възможните нови ръководещи за да остане на министерското кресло.

" Минеков е еманация на овластената надменност и нецензурност, стимулирана персонално от президента Радев. Това е опит за възмездие и криворазбрана правдивост. Очевидно той се е хванал за министерството и желае да остане като постоянен министър. Взима образец от Рашков ", съзря интрига заместник-председателят на ГЕРБ. И акцентира - това било опит за възмездие и криворазбрана правдивост. " Нека уточним - господин Минеков не е принципал на тези пространства, не знам какво прави тук въобще ".

Политическа партия ГЕРБ не е по-различна от Българска социалистическа партия, от " Демократична България ", от " ИТН ", от всички партии, които могат да се възползват и са се възползвали от това право, сподели някогашният транспортен министър Росен Желязков. " Минеков е пристигнал да поговори пред медиите и е оставил нещо на пропуските, които нямат касателство към централата на ГЕРБ, а обслужват всички етажи. Този театър е изработен поради тези, които се радват на всички дребни или огромни процеси по изчегъртването на ГЕРБ. "
 ГЕРБ не схващат фиксацията на Минеков по тематиката за централата им
ГЕРБ не схващат фиксацията на Минеков по тематиката за централата им

Росен Желязков чака полицията единствено на посетители

На въпрос на News.bg по какъв начин ще разясняват аргумента на Минеков, че не заплащат наем по силата на закона, който сами са приели, от ГЕРБ отвърнаха - това е закон и би трябвало да се съблюдава. " Законът е закон и важи за всички партии - Българска социалистическа партия не заплаща наем, ДСБ не заплаща наем, всички не заплащат наем. В една многопартийна парламентарна народна власт политическите партии би трябвало да бъдат подтиквани да извършват своите функционалности в обществото ", добави Митов. " Трябва да бъдат неразрешени ", незабавно бе репликиран той от Йоло Денев, неизвестно по какъв начин влезнал и настанил се зад тила на Томислав Дончев.

" Само се пробвайте да си визиите по какъв начин да вземем за пример министър Вежди Рашидов се пробва да изгони Българска социалистическа партия от " Позитано ". Много скърбя, че господин Минеков не пристигна тук, с цел да му обясня, че смисълът на политиката не е унищожаването на политическия съперник. Смисълът на политиката е да генерираш по-добри хрумвания и да събереш по-голяма поддръжка ", съобщи Дончев.

В годините ГЕРБ освен е платила милиони лв. наем, а е направила ремонт на етажите, които до тогава били в " отчайващо положение ", сподели Цветомир Паунов. И насочи представителите на медиите да слязат на 6-я етаж, който стоял празен и бил в мизерно положение. В последна сметка, слизайки там, видяхме едно входно предверие с две заключени порти, през които нямаше достъп. А представители на партията не откриха за нужно да слязат и да покажат какво са имали поради, макар че в началото дадоха сходно заричане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР