Министърът на културата проф. Велислав Минеков, , промени позицията си.

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков, , промени позицията си.
Коментари Харесай

Минеков размислил за Ларгото, за да защити държавата |

Министърът на културата проф. Велислав Минеков,, промени позицията си.

Това излиза наяве от изпратено от него писмо до Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на 15 юни, в което отхвърля да има злоупотреби при осъществяването на плана.

В предаването на Сашо Диков по телевизия " Евроком " проф. Минеков обясни смяната на позицията си с аргумента, че е бил задължен да " отбрани страната ".

" Диков, макар пладнежкия обир, аз би трябвало да пазя страната! Много е тъжно. Представи си също кого пазя в този случай?! Представяш ли си в каква ситуация съм?! ", сподели Минеков във връзка писмото му до Министерство на регионалното развитие.

Седмица преди да изпрати писмото до Министерство на регионалното развитие, министърът на културата разгласи, че ще предаде плановете за Ларгото, " Квадрат 500 " и " Яйлата " на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

На конференцията на 8 юни проф. Минеков сподели, че при ремонта са изчезнали 4,5 милиона евро, а страната би трябвало да върне парите. „ С отчета ще осведомявам българската прокуратура, по-късно осведомявам и европейската “, обяви министърът на културата.

" Докладът е доста необятен, доста обстоен, има препоръки да се търси отговорност от трима министри от предходното ръководство и един кмет ", каза още Минеков.

В предаването на Сашо Диков обаче той посочи, че е подложен в неуместна обстановка и с писмото си до Министерство на регионалното развитие не пази предшествениците му на поста, които назова „ мръсници “. Минеков повтори, че макар " пладнешкия обир ", като министър е задължен " да пази страната ". Той счита, че писмото му до Министерство на регионалното развитие няма да има необикновен резултат. Надява се някой ден, когато България има " естествена прокуратура ", виновниците за това да получат наказванията си.

От гражданското съдружие " БОЕЦ " оповестиха, че не одобряват обяснението на Минеков, че  " пази страната ", тъй като са известни длъжностните лица, станали причина за налагане на наказания на страната ни от Европейската комисия.

Това са някогашните министри на културата Вежди Рашидов и Боил Банов, както и някогашният министър председател Бойко Борисов, написа " БОЕЦ ". Неправителствената организация упорства " виновните да си понесат следствията, а не да
бъдат оневинявани на най-високо равнище ".


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР