Министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи тази сутрин Светослав

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи тази сутрин Светослав
Коментари Харесай

Минеков уволни скандалния си съветник от борда на НДК

Министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи тази заран Светослав Трайков като член на съвета на шефовете на Националния замък на културата (НДК), по-малко от месец откакто го назначи.

Серия мнения на Трайков лъснаха нощес вечер във фейсбук и нажежиха пристрастеностите, както Lupa.bg първо заяви. От тях се чете ясно, че Трайков не просто намира за клети " поддръжниците на киевския режим ", само че и признава, че избира рублата като валута, в която да държи персоналните си средства. 

Алкохолният джигит на пътя с постановена присъда, който поредно пърха като пеперуда от ГЕРБ през партията на люспите от Бойко Борисов " БАСТА " отпред с Мирослав Найденов, а по-късно става член на ББЦ на Николай Бареков и пръв гушвач на Мая Манолова по време на митингите през 2020 година, " свети " с трактовка на режима на тока в Украйна:  " Ние сме си добре, мислете за киевския режим, поради който половин Украйна е без ток... " на фона на яростните ракетни удари, заповядани от Кремъл в последните дни. 

Съветникът на Минеков е едно от познатите лица от митингите против кабинета " Борисов 3 " и основния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 година На 20 юли същата година той взе участие в акция, в която дружно с някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и сегашния заместник-министър на енергетиката Еленко Божков натискат спешните бутони на метростанция " Св. Климент Охридски " и в следствие метрото спря за няколко минути.

Последва дело за безчинство против Трайков, който отхвърля на полицията cнeмaнe нa oтпeчaтъци, фoтoгpaфиpaнe, cъбиpaнe нa персонални дaнни плюc ДHK-пpoбa зa извъpшвaнeтo нa пoлицeйcĸa peгиcтpaция. Софийският областен съд постанови, че дейностите на тримата в метрото са морално укорими, само че не незаконни.

Всички членове на съвета на шефовете на НДК - изпълнителният шеф Пени Раева, Анастасия Маринова, Елена Карапаунова и Екатерина Доцева, са със статут на краткотрайно ръководещи до осъществяване на конкурс. Трайков влезе в Съвета от квотата на Министерство на културата, като следва назначение на нов член на съвета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР