Министърът на културата Найден Тодоров проведе среща с директора на

...
Министърът на културата Найден Тодоров проведе среща с директора на
Коментари Харесай

Министър Тодоров проведе среща с с директора на музея Помпиду Ксавие Ре

Министърът на културата Найден Тодоров организира среща с шефа на Музея за съвременно изкуство – Център за индустриално творчество " Жорж Помпиду " Ксавие Ре. Повод за визитата му у нас е огромната ретроспективна галерия на именития сюрреалист Жорж Папазов в Национална изложба " Двореца ", както и лекцията, която следва да изнесе, оповестиха от пресцентъра на Министерството

От българска страна в срещата участваха доцент доктор Борис Данаилов, шеф на политическия кабинет на министъра, както и шефове на дирекции в Министерството на културата. Участници в срещата от френска страна бяха: Н. Пр. Жоел Мейер, дипломат на Френската република в София; господин Пиер Колио, консултант по съдействието и културната активност, шеф на Френския институт в България; госпожа Ирина Петреску, аташе по културното съдействие.

" За нас е огромна чест и наслаждение, че ще посетите първата ретроспективна галерия в България, отдадена на Жорж Папазов, в Националната ни изложба ", се обърна министър Тодоров към Ксавие Ре. По време на срещата той и шефът на центъра " Помпиду " разискаха опциите за разширение на съдействието сред Министерството на културата и влиятелната културна институция.

" Работата ми върху сюрреализма ме докара напълно естествено тук. Аз се усещам част от тази славна история, която споделят нашите две страни ", показа Ксавие Ре и насочи покана към министър Тодоров да посети центъра " Помпиду " при опция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР