Министърът на културата и информационната политика на Украйна Александър Ткаченко

...
Министърът на културата и информационната политика на Украйна Александър Ткаченко
Коментари Харесай

Украйна обвини Bild в разпространение на фалшиви новини

Министърът на културата и осведомителната политика на Украйна Александър Ткаченко сподели, че западните медии могат да работят като източник на дезинформация и упрекна немското издание Bild в разпространяване на подправени вести, предават TACC и Агенция " Фокус ".

„ Най-пресният образец е поредна публикация в немския Bild, който към този момент разгласява тъжна карта на „ окупацията на Украйна “. Сега виждам нови ужасни истории за лагери за тези, които не са съгласни с политиката на (руския президент Владимир)] Путин. Това, несъмнено, не е правилно ", написа той. Министърът написа това в понеделник в своя канал в „ Телеграм “.

Според него сега, когато има доста разнообразни източници на информация, е мъчно да се дефинира коя вест е вярна и коя е недостоверна.

" Това се отнася освен за украински или съветски, само че и за задгранични медии. Те също могат да бъдат инструмент за въздействие, източник на дезинформация ", сподели Ткаченко.

Той ги прикани да се употребяват публични източници за своите изявления, по-специално информации от кабинета на президента, Министерството на защитата, Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи, които твърдят, че Украйна е подготвена за всяко развиване на обстановката, макар че огромен спор се смята за малко евентуален.

На 5 февруари вестник Bild разгласява публикация, в която, базирайки се на източници в неназовани специфични служби, се споделя, че Русия приготвя " инвазия " в Украйна за февруари-март. Твърди се, че там се възнамерява да се сътвори проруско марионетно държавно управление, да се избере нова „ Народна Рада “ и даже да се основат лагери за несъгласни поданици на Украйна.

Крайната цел на сходни дейности на Москва, твърди изданието, е основаването на Съюзна страна на Русия, Беларус и Украйна. От съветското посолство в Берлин обявиха пред самото издание, че това е " странна комбинация от спекулации и клюки ", която дипломатическата задача няма да разяснява по принцип.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала Soloviev Live, разяснявайки обявата в Bild на хипотетичния „ проект на Русия за завладяване на Украйна “, съобщи, че немското издание е минало „ всички вероятни граници " на морала и етиката.

През декември 2021 година Bild разгласява „ карта на окупацията " на Украйна от Русия. Според изданието се твърдеше, че Москва обмисля проект за завладяване на две трети от територията на Украйна, в това число столицата Киев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР