Министърът на културата Боил Банов прояви некомпетентност или лекомислие, казвайки

...
Министърът на културата Боил Банов прояви некомпетентност или лекомислие, казвайки
Коментари Харесай

Коронавирус: Частни организатори на концерти към Банов - кажи, че не можем да връщаме пари за билети

Министърът на културата Боил Банов прояви " непросветеност или лековерие ", казвайки пред Нова телевизия, че всички, купили билети за анулирани културни събития и концерти, ще си получат парите. Това споделя в свое писмо Сдружение " Сцена Музика ".
Сдружението засяга изявление на Банов в утринния блок на Нова телевизия. И прецизира, че министърът може да връща пари от билети единствено за събития от държавни институции, не и от частни. Няма закон, по който частни юридически лица да са длъжни при форсмажор да връщат пари за билети, прибавя организацията, която прецизира, че няма и застраховки, които да покриват случаи като ковид.
" Сцена Музика " се оплаква и, че поради организация на концерти са направени разноски и продадени билети за " шестцифрени суми " и " не може и дума да става за връщане на билети ".
Сдружението споделя и, че е неуместно да се забрани всичко в бранш " Култура " форсмажорно, а след два дни да вървят хипотези, че фрапантните ограничения може да отпаднат. То желае Банов категорично да посочи, че частните уредници на културни събития и концерти не са длъжни да връщат пари и показва, че в Европа към този момент има държавни начинания за отбрана на частния културен бранш поради провалени събития.
Още: " Гении на карантината: да затворим театри и кина, само че не и молове и нощни заведения "
" Поискаха оставката на Боил Банов поради затварянето на киносалоните "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР