Министърът на културата Боил Банов избухна по време на видеоконферентен

...
Министърът на културата Боил Банов избухна по време на видеоконферентен
Коментари Харесай

Банов избухна на онлайн среща с шефа на БНР, не се отказва от спорния медиен закон |

Министърът на културата Боил Банов избухна по време на видеоконферентен диалог с генералния шеф на БНР Андон Балтаков и отхвърли да отдръпна импортирания за публично разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран.

Банов аргументира решението си с подписка на интелектуалци, с която се нападна мандатът на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков:

" Аз имам пред мен листата на хората, които са в началото подписани, който е доста сериозен. Аз съм направил нужното законът да се случи по допустимо най-хубавия метод. В момента всички процедури по този законопроект са отворени. Аз споделям, че има подписки на интелектуалци, които неодобряват удължаването на мандатите. "

Дължината на мандатите не е толкоз основна част от цялостната промяна на ръководството на БНР и Българска национална телевизия. Става въпрос за доста по-основни концепции, отговори генералният шеф на БНР Андон Балтаков.

Моля ви, върнете законопроекта по този начин, както е разискван и би трябвало да бъде импортиран. След което обществото, в случай че желае, да каже: Не, аз не желая такова нещо, прикани Балтаков.

Той е на мнение, че министерството на културата е подменило еднолично волята на работната група, изготвила измененията и допълненията на Закона за радиото и малкия екран.

По-нататък във видеоконферентния диалог министър Банов избухна и се обърна към шефа на БНР с думите: " Аз в публичния си живот не съм си разрешил да реша нещо еднолично! Как ще ме обвинявате в самолично - еднолично той си решил?! "

Последва и още по-ожесточена замяна на реплики: 

Банов: Ама вие ще определяте на обществото какво е видяло и какво не ли? Вие към този момент не сте просто шеф на националното радио. Вие сте шеф на публичното мнение в България може би?

Балтаков: Напротив. Вие направихте тази алюзия. Аз не съм споделил такова нещо.

Банов: Ами върша я, тъй като съм български режисьор и съм по този начин, със самочувствие да мога да я направя

В края на диалога стана ясно, че на следващия ден министърът на културата ще се срещне с генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, както и с представители на Съвета за електронни медии.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР