Министърът на изследванията, иновациите и цифровизацията на Румъния Флорин Роман

...
Министърът на изследванията, иновациите и цифровизацията на Румъния Флорин Роман
Коментари Харесай

Румънски министър, обвинен в плагиатство, подаде оставка

Министърът на проучванията, нововъведенията и цифровизацията на Румъния Флорин Роман подаде през днешния ден оставка поради обвинявания в плагиатство, заяви държавната пресслужба.

„ Днес подадох оставка от поста министър “, написа Роман във Facebook с аргумента, че не желае този скандал да навреди на работата на държавното управление.
“Всеки ден изчезва по едно село “: за какво е толкоз висока смъртността от Ковид в Румъния
„ Продължаваме да имаме доста смъртни случаи “, споделя румънският пулмолог Драгош Захария пред „ Зюддойче Цайтунг “....
Прочети повече
По думите на министъра, на него са му лепнали етикета на плагиат, макар че нито една институция или комисия не се е произнесла в поддръжка на такова изказване. До абсурда се е стигнало след демонстрация на немарливост от негова страна, счита той.

Премиерът Николае Чука изиска по-рано Роман да обясни въпроса с повдигнатото против него обвиняване. В румънската преса бе оповестена публикация, в която министърът бе упрекнат в плагиатство при подготовката на магистърската си дипломна работа. По-късно медиите опровергаха данни от неговата автобиография, съгласно които той е приключил университета Бабеш- Боян в Клуж-Напока и е създател на книги за теорията на осведомителните системи.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР