Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг
Коментари Харесай

В петък министър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Кюстендил

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев ще даде брифинг на 06.01.2023 година (петък) в Кюстендил дружно с регионалния шеф инж. Александър Пандурски. Мобилната приемна на министъра завършва с визитата му в Кюстендил. Той се срещна с всички регионални шефове в страната по отношение на разяснение кандидатстването по процедури от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

На приемната ще участват още Красимир Якимов, шеф на кабинета на министъра, Илияна Илиева, основен шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към МИР, представители на локалния бизнес и работодателски организации.

Напомняме, че в МИР към този момент завърши кандидатстването по първите две процедури от Плана за възобновяване. Първата е „ Технологична рационализация “, която завърши с над 2 500 подадени планови оферти за над 1 милиарда лева На 30 декември 2022 година бяха оповестени и първите 953 плана, които ще получат финансиране по първата отворена за България процедура от ПВУ. По втората за „ ИКТ решения и киберсигурност “ с бюджет 30,6 млн. лева бяха подадени близо 7 700 планови оферти за над 146 млн. лева Тя завърши на 19 декември 2022 година, като още в границите на този месец ще бъдат оповестени спечелилите компании.

Очаква се да бъдат отворени и още две процедури по Плана за възобновяване. Едната е за „ ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила “ на стойност 200 млн. лева, а другата за развойни действия и интелектуална благосъстоятелност за близо 120 млн. лева

За рекордно къс период бяха утвърдени и двете нови европрограми по линия на МИР на обща стойност над 5 милиарда лева Новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) с бюджет над 3 милиарда лева бе изпратена на 16 август и утвърдена на 3 октомври. Изцяло новата за България Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ (ПНИИДИТ) с бюджет от 2,14 милиарда лева бе изпратена на 26 октомври и утвърдена на 5 декември.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР