Министърът на икономиката в правителството на ГЕРБ Емил Караниколов не

...
Министърът на икономиката в правителството на ГЕРБ Емил Караниколов не
Коментари Харесай

Емил Караниколов не е контролирал добре държавните фирми

Министърът на стопанската система в държавното управление на ГЕРБ Емил Караниколов не е упражнявал задоволително дейно правата на страната в комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала в интервала 1 януари 2018 година - 31 декември 2019 година

Това е главният извод от за интервала от януари 2018 година до края на 2019 година

Към края на 2019 година 56 на 100 от цената на дълготрайните материални активи на комерсиалните сдружения от системата на стопанската система, са благосъстоятелност на дъщерни сдружения и министърът на стопанската система няма директни пълномощия за взимане на решения по отношение на тяхното предписание, показват от Сметната палата.

Оказва се, че министърът на стопанската система упражнява правата на благосъстоятелност на страната в " Плод - Зеленчук " ЕООД, гр. Габрово.

В същото време търговски сдружения, които са със обилни (в пъти по-големи) обороти, ръководени активи и личен капитал, не са под директния надзор на министъра, тъй като са със статут на дъщерни сдружения, показват от Сметната палата. Такъв образец са дъщерните на " Държавната консолидационна компания " ЕАД сдружения: " Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД със личен капитал от 290 млн. лева, ръководени активи за 474 млн. лева и доходи от оперативна активност над 254 млн. лева.; " Кинтекс " ЕАД със личен капитал от 81 млн. лева, активи за над 157 млн. лева и доходи от оперативна активност 120 млн. лева.; други сдружения от отбранителната промишленост като " Нити " ЕАД и " Авионамс " АД; " Еко Антрацит " ЕАД, " Монтажи " ЕАД.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР