Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши обяви,

...
Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши обяви,
Коментари Харесай

Българите само това искат, но го направиха единствено в Северна Македония

Министърът на стопанската система на Република Северна Македония Крешник Бектеши разгласи, че цените на ориза и яйцата ще бъдат замразени на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бектеши сподели през днешния ден на конференция в държавното управление, че цените на захарта и брашното няма да се замразяват, тъй като към този момент има понижение на цените на тези артикули и се чака тази наклонност да продължи.

Бектеши не сподели съответно на каква цена ще бъде замразяването на цените на яйцата, само че е несъмнено, че няма да е на днешната цена, а от различен, предишен ден на март.

По думите му сега цените на яйцата в страната са най-ниски спрямо останалите страни в района и няма да се допусне повишаване поради идните празници.

" Очакваме цените на захарта и брашното да паднат сами и те към този момент понижават, само че в случай че търговците не го създадат, до края на тази или началото на идната седмица ще има спомагателни решения за цените на тези артикули ", означи Бектеши.

Цените на тестените произведения и млечните артикули са замразени от 16 март, а цената на хляба е замразена от 28 февруари. Тогава с решения на държавното управление беше отстранена субсидираната електрическа енергия за компании от хранително-вкусовата индустрия.

Министър Бектеши разгласи предходната седмица, че през април са вероятни нови ограничения във връзка с цените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР