Министърът на икономиката на Аржентина Серхио Маса опроверга очакванията, като

...
Министърът на икономиката на Аржентина Серхио Маса опроверга очакванията, като
Коментари Харесай

Изненада след първия тур на президентските избори в Аржентина

Министърът на стопанската система на Аржентина Серхио Маса опроверга упованията, като завоюва повече от 36% от гласовете на президентските избори в неделя, което го изправи на втори тур с претендента на крайната десница Хавиер Милей. След преброяването на множеството бюлетини никой от претендентите не е получил повече от 45% от гласовете - прагът за избор. Много социолози смятаха, че гласоподавателите ще санкционират господин Маса за това, че е управлявал финансовата рецесия. Инфлацията в Аржентина доближава 140 %.

 
На 19 ноември би трябвало да определим дали сме страна, която приема всички, или страна, в която всеки е самичък за себе си. Аз ще прегърна всеки аржентинец, без значение от това какво мисли.
Серхио Маса, претендент за президент

Преди гласуването водещият претендент господин Милей водеше в социологическите изследвания. Той получи 30% от гласовете, които бяха надминати от сбора на левия му противник. Според локалните медии на изборите в неделя е имало 74% изборна интензивност. В Аржентина се следи растеж на поддръжката за крайнодесния политик, който даде обещание да отстрани централната банка и да размени аржентинското песо с американския $.

 
Въпреки всички неудобства, ние се борим да бъдем първа национална мощ с кирхнеризма. Ние сме силата, която ще постави завършек на несигурността в Аржентина.
Хавиер Милей, претендент за президент

Аржентинците гласоподаваха и за 130 нови представители за долната камара на Конгреса, която има 257 членове, и 24 нови сенатори за 72-членната горна камара.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР