Министърът на икономиката и индустрията участва в заседанието на Съвета

...
Министърът на икономиката и индустрията участва в заседанието на Съвета
Коментари Харесай

Министър Богданов ръководи българската делегация на 13-та Министерска конференция на Световната търговска организация в ОАЕ

Министърът на стопанската система и промишлеността взе участие в съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по Външни работи и Търговия, което се организира в границите на 13-та Министерска конференция на Световната комерсиална организация (СТО) в гр. Абу Даби, Обединените арабски емирства, оповестяват от пресцентъра на Министерство на стопанската система и промишлеността.

На него министрите, отговарящи за търговията в държавите-членки на Европейски Съюз, разискаха и одобриха предложенията на Съвета в разнообразни области, които би трябвало да бъдат подкрепени от страна на Европейския съюз по време на 13-та Министерска конференция на СТО.

В своето изявление по време на Съвета министър Богданов уточни, че от изключителна значимост за надеждността на СТО е 13-та Министерска конференция да реализира изчерпателен пакет договорености, който да обхване най-належащите за решение въпроси, както и да зададе нужните политически насоки за бъдеща работа по отношение на реформиране и модернизиране на организацията.

По думите му от основно значение е Европейски Съюз да продължи да заема градивна позиция и да играе водеща роля в процеса на подсилване на многостранната комерсиална система, усилване на доверието към СТО и затвърждаването на нейната роля в изискванията на икономическа и геополитическа рецесия.

„ За да е сполучлива Конференцията за нас е от голяма важност да бъдат реализирани уравновесени резултати в оформилите се като предпочитани за Европейски Съюз области, измежду които са системата за споразумяване на разногласия, където най-много следва да се контракти явен ангажимент за продължение на договаряния за реформиране на апелативния орган, продължение на мораториума върху облагането с мита на електронните трансмисии и предоставяне на насоки за осъществяване на полемика по търговия и индустриална политика “, посочи икономическият министър на Съвета.

Заедно с всички присъстващи министри на търговията от Европейски Съюз министър Богданов взе присъединяване и в събитие за взаимност с Украйна. На него бе доказана продължаващата към този момент две години поддръжка за Украйна след началото на военната експанзия от страна на Русия.



Министърът на стопанската система и промишлеността е отпред на българската делегация на 13 - та Министерска конференция на СТО провеждаща се в гр. Абу Даби, Обединени арабски емирства. В делегацията вземат участие още заместител – министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов, заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев и специалисти.

Очаква се по време на 13-та Министерска конференция да се вземат решения по отношение на промяната на системата за споразумяване на разногласия в СТО, селското стопанство и продоволствената сигурност, въпросите на развиването и най-слабо развитите страни, дотациите в рибарството, промяната на СТО, електронната търговия, търговията и екологичната резистентност, присъединение на нови страни и други значими въпроси.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР