Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с италиански фирми,

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с италиански фирми,
Коментари Харесай

Италиански предприемачи готови да инвестират у нас


Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с италиански компании, които са подготвени да влагат у нас. От българска страна участваха Н.ПР. Марин Райков, търговско-икономическият ни консултант в Рим Андрияна Колева, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, както и специалисти от Министрество на стопанската система. Италианската страна бе показана от бизнесмени и компании, които работят в региона на военната промишленост, енергетиката, автомобилостроенето, производството на здравна техника, консултантски услуги и други

В рамките на срещата министър Караниколов срещна италианските бизнесмени с опциите за вложения в България, като подчертава на ниските данъчни и оперативни разноски, насърчителните ограничения за огромни планове и дейностите за понижаване на административната тежест. Той акцентира, че отдава предпочитано значение на разширението и задълбочаването на положителните търговско-икономически връзки с Италия, защото тя обичайно е един от нашите стратегически и високо ценени търговско-икономически сътрудници. " Усилията на държавното управление в областта на стопанската система са ориентирани към стопански напредък, понижаване на административната тежест за бизнеса и привличане на нови вложения, посредством поддръжка за развиването на Индустриалните зони ", сподели той.

Министър Караниколов посочи, че при започване на тази година са признати два значими закона, които към този момент са в действие. " Това са Законът против корупцията, който е съгласуван с всички европейски наставления и е изработен за да отбрани вложителите, както и Законът за концесиите, който сплотява публично-частното партньорство и основава условия за сформирането на взаимни сдружения сред българската страна и евентуални вложители ", сподели той.

Икономическият министър очерта няколко съществени целта, за които работи Министерство на стопанската система. Сред тях, с изключение на облекчаването на административната тежест и развиването на Индустриални зони, са повишение на конкурентоспособността на българската стопанска система посредством осъществяване на политика в поддръжка на дребните и междинните предприятия, засилен и ефикасен следприватизационен и следконцесионен надзор и поддръжка за реализирането на всички ограничения от Стратегията за развиване на финансовия пазар.

Министър Караниколов посочи пред италианските компании, че предлаганите от България насърчителни ограничения са конкурентни на тези, от които вложителите могат да се възползват в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и дават опция за предпочитано разглеждане на България като капиталова дестинация от евентуалните вложители.

Италианските бизнесмени благодариха за предоставената информация и показаха убеденост, че в най-скоро време чакат разширение на съдействието и определяне на нови партньорски връзки сред предприемачи от двете страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР