Министърът на финансите Владислав Горанов се опита да омаловажи гръмналият

...
Министърът на финансите Владислав Горанов се опита да омаловажи гръмналият
Коментари Харесай

Горанов опита да замаже скандала с несъбраните данъци

Министърът на финансите Владислав Горанов се опита да омаловажи гръмналият неотдавна скандал с несъбрания Данък добавена стойност.

" Странно, че на фона на един отговор на Национална агенция за приходите до едно юридическо лице с нестопанска цел се повдигна този спор. Ние в министерството го водим от дълго време и сме подхванали много законови промени, свързани с понижаване на опцията нелоялни и неточни търговци да заобикалят заплащането на Данък добавена стойност, прехвърляйки собствеността на малоимотни жители, премахвайки опцията на страната да си събере приходите ", сподели Горанов пред публицисти.

Той означи, че всяка година се изменяло законодателството, с цел да се предотврати прехвърлянето на задължения на малоимотни и безимотни жители: " Първите промени в третото държавно управление на Борисов в Данъчния процесуален кодекс и Закона за Данък добавена стойност бяха точно в този смисъл. Сега имаме доста разширение на солидарната отговорност на търговци, шефове. Имаме ангажимент преди регистриране да се прави инспекция от страна на Национална агенция за приходите. "

За предходните години, в които Горанов и партията му са на власт, не стана дума. Нито за какво толкоз късно бяха подхванати тези законови промени.

Попитан дали ще има добавки към пенсиите за Великден, министърът разясни, че е належащо време за разбор на настоящото положение на бюджета. Във връзка с изявление на министър Бисер Петков, че в случай че има такива добавки, те ще се към 40 лева Горанов съобщи, че това не е работа на министър Петков. " Той по-скоро е цитирал какво е било предходния път, когато са раздавани. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР