Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че се обсъжда модел

...
Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че се обсъжда модел
Коментари Харесай

Горанов: Докато съм министър, няма да има диференцирано ДДС

Министърът на финансите Владислав Горанов разгласи, че се разисква модел за въвеждане на здравна застраховка, която да покрива медицинските действия на стойност над 700 лв.. Горанов обаче уточни, че не е ясно дали този модел въобще ще види "бял свят ".

"Моделът, който теоретично се разисква, е, не да доплащате при услуги за над 700 лв., а тогава да се задейства застраховката, за която ще се заплащат спомагателни 12 лв.. Тезата на някои специалисти е, че сега се доплащат доста пари под масата ", изясни финансовият министър пред NOVA телевизия.

Горанов предвижда, че бюджетът няма да завърши на недостиг. "Що се отнася до вероятността за идната година - колкото по-богати ставаме, толкоз повече ще се усилват цените. Повишаването на цените на петрола, ще докара до повишение на цените на енергоносителите. Това отсам отсега нататък постоянно ще е по този начин. Цената на природния газ ще пораства година след година. Това е стеснен запас и е неизбежно ", разяснява Владислав Горанов

Той бе безапелационен, че няма да има понижаване на Данък добавена стойност във времето, в което той заема сегашния си пост. Според него по-ниската стойност на този данък не дава гаранция за спад на цените.

"Ако не настъпят трагични промени в макрорамката за 2019 година, както е разчетена от Министерството на финансите, ще има опция при започване на идната година приходите в бюджетната сфера да бъдат вдигнати с 10% ", съобщи още финансовият министър, изтъквайки, че сходно покачване ще докара до общо покачване на приходите..

Горанов означи че до 2021-а ще забележим още кадрови промени в държавното управление. "Дебат дали избрани министри би трябвало да си вървят постоянно ще има. Затова съм сигурен, че ще има още смени. Никой не е застрахован, с изключение на премиера, тъй като с него си тръгваме всичките ", уточни Горанов, изтъквайки, че новите номинации на Петя Аврамова (за районен министър), Младен Маринов (МВР) и Александър Манолев (за транспортен министър) са положителни.

Той се застъпи за позицията на министър-председателя, че е трябвало министрите да поемат политическа отговорност за нещастието край Своге и акцентира, че в ГЕРБ прелом против Бойко Борисов не е имало.

Горанов разяснява, че президентът Румен Радев е излязъл от ролята на обединител на нацията и се е позиционирал като остра съпротива, само че по думите му това не било вреда за ръководещата партия.

По мотив акциите против фамилиите Арабаджиеви и Стайкови министърът на финансите съобщи, че: "За никой не е загадка, че в България има сива стопанска система и тя се мери в десетки проценти. Добрата вест е, че в последните години тя понижава и е под 30 на 100. Проблемът на цяла Европа е кражбата на Данък добавена стойност, тъй като това са подготвени пари, които са част от стопанския оборот. Изключението някои търговци да ги броят за свои е доста огромно. Сигурен съм, че сходни въпроси в бъдеще няма да ми се задават. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР