Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън ще призове за

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън ще призове за
Коментари Харесай

САЩ няма да позволят доминация на Китай при технологиите и суровините

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън ще призове за задълбочаване на комерсиалните връзки сред съдружниците, с цел да укрепят веригите си за доставки, да се борят с инфлацията и да осуетят " нелоялните търговски практики " и напъните на Китай да господства на основните пазари на първични материали и технологии , оповестява " Ройтерс ".

Тя ще направи изказването си в в Сеул след обиколка на оборудванията на южнокорейската софтуерна компания LG Corp по време на последния стадий от нейното 11-дневно посещаване в Индо-Тихоокеанския район.

" Не можем да позволим на страни като Китай да употребяват позицията си на пазара за основни първични материали, технологии или артикули, за да дестабилизират стопанската система ни и да упражняват нежелано геополитическо въздействие ", ще съобщи Йелън в речта си, съгласно извадки от нея, оповестени от Министерството на финансите.

Съединените щати и съдружниците като Южна Корея би трябвало да се съсредоточат върху " поддържане на другари ", или диверсификация на веригите си за доставки, с цел да разчитат повече на доверени търговски сътрудници, укрепвайки икономическата резистентност и намалявайки рисковете, отбелязва се още.

Според Йелън това ще поддържа динамичността и растежа на продуктивността, които идват с икономическата интеграция, като в същото време ще спомогне за предотвратяване на жителите в Съединените щати и Южна Корея от скока на цените, породени от геополитически опасности.

Западът се стреми да постави завършек на своята свръхзависимост от Китай като основен снабдител от началото на пандемията от COVID-19, която разкри какъв брой са уязвими международните вериги за доставки и сподели пропуски във вътрешния потенциал в основни браншове.

Йелън ще съобщи, че пандемията и войната на Русия в Украйна са посочили нуждата от справяне с уязвимостите на веригите за доставки.

Поддържането на другари дава опция на Съединените щати и техните съдружници да запазят най-хубавите черти на учредения на правила международен ред, като в същото време се заобикалят нелоялните китайски търговски практики и се обезпечава достъп до жизненоважни първични материали и артикули - от медикаменти до полупроводници и акумулатори за електрически транспортни средства, ще означи министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР