Министърът на финансите Христос Стайкурас обяви, че правителството продължи компенсациите

...
Министърът на финансите Христос Стайкурас обяви, че правителството продължи компенсациите
Коментари Харесай

Гърция продължава да субсидира сметките за ток и тази година

Министърът на финансите Христос Стайкурас разгласи, че държавното управление продължи обезщетенията за скъпия ток, от коридорите на икономическия конгрес в Давос.

„ Ще следваме одобрената, сполучлива тактика от 2022 година, съгласно която подкрепихме семейства и бизнеси, като покрихме най-значителния % от тежестта, която имаха през 2022 година, без да вършим огромни фискални разноски. И по тази причина постигнахме отличен финансов резултат “, означи господин Стайкурас.

Целта на кабинета е да се поддържат уязвимите фамилии от междинната и по-ниска класа. В момента Гърция ползва смесена система на подкрепяне с таван на цените на едро и субсидиране на сметките. Мерките за помощ покриват към 80% от нарастването на цената на тока.

В същото време министър Стайкурас остави отворена опцията за предприемане на нови ограничения за поддръжка на обществото, като акцентира: „ Ако има фискално пространство, то ще бъде ориентирано за подкрепяне на обществено слабите жители в страната. Гърция през 2022 година е похарчила 2,3% от своя Брутният вътрешен продукт за поддръжка на обществото, когато междинното за Европа е 1,3%. И реализираме подсилен ритъм на стопански напредък и забележителна фискална непоклатимост. Това е забележителен триумф. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР