Министърът на финансите Асен Василев заяви, че при прегледа, който

...
Министърът на финансите Асен Василев заяви, че при прегледа, който
Коментари Харесай

Ще гледат доходите и имотното състояние на митничарите под лупа

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че при прегледа, който е изработен в организация " Митници " е станало ясно, че през 2019 година е махнато звеното за следващ надзор. Това, съгласно министъра, значи, че организацията не може да прави тематични инспекции и инспекции на рискови компании във връзка с стоките, които към този момент един път са минали границата.

" Затова благодарение на екипа на настоящия началник на митниците се създаде нов устав, който възвръща звеното на следващ надзор. Освен това в него са заложени няколко нови доста значими новости. Едната е че всички чиновници на организация " Митници " всяка година ще минават инспекция, която ще съпоставя техните приходи с тяхното имотно положение и техните влогове. За задачата чиновниците ще подписват декларация, с която се отхвърлят от банковата загадка върху сметките и влоговете им в български и непознати банки и се съгласяват Национална агенция за приходите да има достъп до тази информация, както и до информацията в имотни и търговски регистри за съществуването на парцели компании и сметки в България и в чужбина. Тези промени ще бъдат пуснати за публично разискване, след което се надяваме да бъде признат от Министерски съвет ", разяснява Асен Василев.

Изпълнителният шеф на организация " Митници " Пламен Тонев изясни, че за интервала януари април във връзка с акцизите има несъблюдение на проекта в размер на 67.4 млн. лв.. При горивата неизпълнението е 18.4 млн. лв., алкохола и алкохолните питиета 2.2 млн. лв., тютюневите произведения - 52.2 млн. лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР