Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма никакво морално и политическо

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма никакво морално и политическо
Коментари Харесай

Симеонов: Енергийният министър няма морално и политическо право да мърда от стола си

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова " няма никакво морално и политическо право да мърда от стола си ". Това разгласи
вицепремиерът по икономическите въпроси и демографската политика Валери Симеонов пред Българска национална телевизия.

Петкова подаде незабавно оставка откакто стана ясно, че се познава от години с купувача на българските активи на " ЧЕЗ Груп " – Гинка Върбакова, написа " Медиапул ". Първоначално министър председателят Бойко Борисов разгласи, че приема оставката. След това обаче размишления и реши, че Петкова би трябвало да остане на поста. Тази позиция към този момент се споделя и от съдружните му сътрудници. Във вторник вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация, сподели във вторник, че Пекова остава на поста си.

Днес и водачът на НФСБ Валери Симеонов също се разгласи в поддръжка на енергийния министър. " Тя е предан министър. Не е човек, който протяга ръка да вземе една стотинка ", сподели Симеонов. Според него това че Петкова и Върбакова се познават не значи нищо. Вицепремиерът счита, че за всеки към този момент е ясно, че никой член на държавното управление не взе участие в тази договорка. Напротив " държавното управление е поредно и единно " в осъществяването на програмата си, сподели Симеонов.

Той назова " ялови " напъните на Българска социалистическа партия по някакъв метод да разбърка нещата в страната. Коментарът му беше във връзка митинга пред постройката на Министерския съвет против договорката с " ЧЕЗ Груп ". Той е проведен от Движение за радикална смяна " Българска пролет " и политическа партия " Възраждане ", а от Българска социалистическа партия оповестиха, че също ще се включат. Протестът ще се организира по време на съвещанието на държавното управление от 11 часа. " От несъстоятелните митинги следва извода за състоятелността на държавното управление ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов и изброи триумфите на кабинета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР