Министърът на енергетиката ще участва в церемонията за старт на

...
Министърът на енергетиката ще участва в церемонията за старт на
Коментари Харесай

Министър Николов заминава на посещение в Сърбия

Министърът на енергетиката ще взе участие в церемонията за старт на строителството на сръбския сектор на сред систематичната газова връзка България-Сърбия. Събитието ще се организира под патронажа на президента на република Сърбия господин Александър Вучич.

Предвижда се господин Николов да организира среща с вицепремиера и министър на минното дело и енергетиката на република Сърбия професор Зорана Михайлович. Церемонията ще се състои от 14 часа българско време край Димитровград, като на нея ще участва и изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов.

Газовата междусистемна връзка България-Сърбия (IBS) се планува като реверсивна връзка, която ще свързва националните газопреносни мрежи на Република България и Република Сърбия. Газопроводът се възнамерява да бъде с обща дължина към 170 км от гр. Нови Искър, Република България до гр. Ниш, Република Сърбия, от които към 62 км на българска територия. Планираният потенциал на газопровода е 5.5 млн. м3/ден (1,8 милиарда м3 годишно) с опция и за реверсивен поток. Предвижда се този потенциал да бъде повишен до 2,4 милиарда м3/г. в границите на осъществяването на трета фаза на плана от общ интерес за Европейски Съюз „ Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската преносна система “, оповестяват от пресцентъра на Министерството на енргетиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР