Министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор

...
Министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор
Коментари Харесай

Избират представител на държавата в Надзорния съвет на Лукойл

Министърът на енергетиката Румен Радев разгласи конкурсна процедура за избор на представител на страната в Надзорния съвет на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД . Това оповестиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

За поста може да бъде определен български жител или жител на Европейски Съюз, на страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария. Кандидатите за позицията би трябвало да имат висше обучение, степен " магистър " в една от следните професионални области: " Социални, икономически и правни науки ", " Технически науки ", " Природни науки, математика и информатика ".

От тях се изисква също не по-малко от осем години опит на управителна позиция на компания в региона на енергетиката, преработката на петрол и производството на нефтопродукти и инженерната химия. Добрата известност и компетенциите в региона на стратегическото обмисляне или финансовия мениджмънт са другите критерии за асортимент на претендентите.

От Министерството на енергетиката разясняват, че състезанието ще се организира в три стадия : инспекция на допустимостта на претендентите, документално показване на идея за практикуване на правата на страната и устно изявление. Документи за присъединяване в състезанието ще се одобряват в Министерството на енергетиката до 31 август в това число.

" Лукойл Нефтохим Бургас " АД е акционерно сдружение с двустепенна система на ръководство. Държавата, посредством Министерството на енергетиката, е собственик на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на страната посредством собствен представител в Надзорния съвет на сдружението.

Припомняме, че през юли ПП/ДБ повдигна още веднъж тематиката за на " Лукойл " за пристаище Росенец. да са нарушавали по какъвто и да е метод концесионния контракт. Делян Добрев от ГЕРБ даже предложи да пазаруване съветски нефт. Президентът за преустановяване на концесията коорперативни ползи.
 Кабинетът гледа на тръбата Бургас - Александруполис като запаса при отдръпване на
Кабинетът гледа на тръбата Бургас - Александруполис като запаса при отдръпване на " Лукойл "

Включваме се в концесиите на пристанищата в Кавала и Александруполис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР