Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов

...
Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов
Коментари Харесай

Министър Румен Радев ще се срещне днес с протестиращи енергетици и миньори, Денков - утре

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместител Красимир Ненов ще се срещнат през днешния ден с протестиращите енергетици и миньори. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

 

Разговорите ще бъдат в 13:00 ч. в административната постройка на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “. Поканени са законните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „ Мини Марица-изток “, както и управленията на двете сдружения.

 

Премиерът акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори на следващия ден, 1 октомври, в Министерския съвет.

 

Поканени са водачите на синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, както и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора. 

 

Протестиращите стопираха през вчерашния ден движението по някои пътни сектори в страната във връзка приемането на Териториалните проекти за обективен преход, свързани със ориста на въглищните райони у нас.

 

По-рано президентите на КНСБ и КТ " Подкрепа " - Пламен Димитров и Димитър Манолов, се срещнаха с премиера акад. Николай Денков, с цел да обсъдят обстановката.

 

Пред публицисти министър председателят акад. Денков съобщи, че в случай че не бъдат признати териториалните проекти, България може да загуби с изключение на над 1,4 милиарда лева по проектите, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още 3 милиарда лева по проектите, свързани с всички останали териториални проекти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР