Министърът на енергетиката Росен Христов откри днес модерна линия за

...
Министърът на енергетиката Росен Христов откри днес модерна линия за
Коментари Харесай

Откриха модерна производствена линия за преработка на каолин във Ветово

Министърът на енергетиката Росен Христов откри през днешния ден съвременна линия за преправка на каолин в завода на " Каолин " в град Ветово, област Русе

" С моето наличие желая да подчертая какъв брой е значимо да имаме в страната вложители от този клас. Това е добър образец по какъв начин задграничен вложител, удовлетворен от своето битие тук, влага в увеличение на мощностите, в това число във внедряване на най-модерни технологии, влага и в дуален център за образование ", сподели министър Христов, предава Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че сдружението е вложило и в диверсификация на горивото.

" Те имат опция да заместят газа с различни горива, което да обезпечава непрестанен развой на работа - това, което и други предприятия би трябвало да следват ", сподели Христов.

Роберт Линдеманн-Берк - ръководител на Надзорния съвет на " Каолин ", съобщи, че планът е финализиран посред пандемията, което по никакъв начин не е било елементарно.

" Този план е част от доста усъвършенствания, които бяха направени във фабриката във Ветово през последните години. На стотина метра от тук се строи и новият ни слънчев парк. А в нашия център за дуално образование към този момент повече от 100 възпитаници приключиха техническо обучение през последните години ", сподели Линдеманн-Берк.

Освен съвременна линия за преправка на каолин, е построена и нова ремонтна работилница. Инвестицията е на стойност 9 млн. евро.

Компанията, която е част от немски семеен тръст, обезпечава цялостна гама от индустриални минерали за произвеждане на стъкло и керамика и е един от най-големите производители на шамот в Европа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР